Portimao MotoGP: Luca Marini: Ducati’s eerste grote probleem? “Nooit eerder met mij gebeurd” | MotoGP


Marini’s eerste moment van rampspoed kwam tijdens de sprintrace toen hij de voorkant van zijn Ducati verloor in bocht vijf, voordat hij Enea Bastianini ophaalde die een van zijn buiten was.

Het incident leidde ertoe dat Bastianini een schouderblad brak, terwijl Marini, die opnieuw in de top tien startte voor de Grand Prix, vervolgens voor de tweede keer crashte.

Nadat hij geen vooruitgang had geboekt, verloor Marini de achtste plaats aan Fabio Quartararo vlak voordat hij voor de tweede keer viel.

Verstoord door woorden nadat hij de voorkant verloor op een manier die ‘nooit eerder met Ducati is gebeurd’, voegde een teleurgestelde Marini eraan toe: “Een nachtmerrie. Ik heb hier geen woorden voor. De crash vandaag was onverwacht.

“Ik was erg traag, in mijn positie en vocht niet om iets te winnen of te verliezen. Ik probeerde gewoon de race uit te rijden, maar ik verloor de voorkant op een heel vreemde manier, wat me nog nooit is overkomen met een Ducati in de MotoGP.

“Het gevoel van de motor was totaal anders dan vrijdag en tijdens de test. Ik heb ook met mijn team gesproken, mijn crewchef, we hebben het frame veranderd. Gisteren racete ik met dezelfde motor. Ik crashte zonder enig idee waarom.

“Ik controleerde de gegevens – ik leunde nog een graad verder. Maar met onze motor voel je de voorband heel goed. In de race van vandaag had ik een slecht gevoel voorin. Ik stopte de motor nooit tijdens het remmen.

“Elke keer remde ik achteraan. Ik was langzaam. Het was onmogelijk om de sterke punten van de test op vrijdag te gebruiken, waar ik sterk was bij het ingaan. Vandaag was het ingaan van de bocht een nachtmerrie. Misschien kan dit de sleutel.”

De belangrijkste raceproblemen van Marini komen voort uit schade aan de motor tijdens MotoGP P3?

Na zijn crash in de sprintrace zonder te weten waarom, had Marini het gevoel dat hij in de problemen kwam tijdens de tien minuten durende warming-up op zondag.

Maar niet in staat om beide motoren uit te testen nadat hij het gevoel had dat hij last had van oververhitting van de achterband, bleef Marini achter zonder de juiste voorbereiding op weg naar de grote GP.

Dit was echter niet het belangrijkste probleem, aangezien Marini gelooft dat zijn crash in FP3 de motor heeft beschadigd zonder dat hij of het team het volledig wist.

“Tijdens de warming-up hebben we de motor geprobeerd om te controleren of hij in orde was, maar ik heb de achterband opgewarmd”, zei de Mooney VR46 Ducati-rijder. “Ik was langzaam, maar dacht dat het de band was, dus ik zei: ‘De motor is in orde’. Misschien is dit mijn schuld.

“Maar in 10 minuten heb je geen tijd om twee motoren uit te proberen. We hebben binnenkort weer een GP en dat is goed voor mij, want ik wil weer op de motor zitten om me goed te voelen. Ik heb vandaag geen enkele ronde genoten.

“Alles begon op zaterdagochtend in de out-lap waar ik een grote fout maakte, het was heel stom. Ik crashte, misschien veroorzaakte ik schade aan de motor, maar we wisten het niet.

“In de sprintrace heb ik twee ronden gereden, dus ik voelde niets op de motor. Vandaag was er duidelijk iets mis want ik was erg traag.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: