Portimao MotoGP: Joan Mir: ‘Verkorte de bocht, ramde Fabio Quartararo, ik begrijp de straf niet’ | MotoGP


Mir was betrokken bij het eerste van drie grote incidenten van beide MotoGP-races in Portimao, nadat hij crashte toen hij contact maakte met Fabio Quartararo.

De Repsol Honda-rijder probeerde een late zet op Quartararo voordat hij van zijn RC213V viel toen de Yamaha-rijder de lijn sloot bij het uitkomen van bocht 13.

Rokend na het krijgen van een lange-rondepenalty voor de hoofdrace, vertelde Mir aan DAZN: “Ze vertelden me dat ik de bocht had ingekort, over de stoeprand ging, om Fabio te rammen, maar ik vond enkele beelden die lieten zien dat ik uit de race was.” beteugelen en [instead] langs de lijn.”

“Fabio zag me niet en toen hij sloot, raakten we elkaar aan, [which led to] ik ben degene die schade heeft opgelopen. Ik begrijp de straf niet, maar ik hoop dat toekomstige acties zoals de mijne worden bestraft voor alle renners.”

Mir’s wens kwam niet uit als het ging om gelijke straffen, want bij het tweede ongeval waarbij Luca Marini en Enea Bastianini betrokken waren, ontsnapte de eerste aan een strafschop nadat hij de Ducati-fabrieksrijder raakte en hem van zijn machine sloeg in bocht vijf.

De wereldkampioen van 2020 slaagde er niet in om de openingsrace van het seizoen uit te rijden, voordat hij tijdens de Grand Prix als elfde eindigde, één plaats achter ex-Suzuki-teamgenoot Alex Rins.

Sprekend over racedirectie en hoe hij mogelijk als voorbeeld werd gebruikt, voegde Mir toe: “Racedirectie vertelde ons dat de regels hetzelfde zouden zijn – als in 2022 – maar misschien hebben ze me aan de haak geslagen om een ​​voorbeeld te stellen. De val van gisteren ( zaterdag) heeft het resultaat van vandaag (zondag) enorm bepaald.

“Ik kon de sprintrace niet voltooien en tot vandaag heb ik niet meer dan 10 ronden op rij kunnen rijden.

“Het heeft het beheer van de band en de stabiliteit van de achterkant van de motor aangetast. De eerste ronden waren erg chaotisch, ik was negende toen ik de lange ronde moest afleggen en dan terug moest komen. Deze race was een uitdaging voor mij.

“Dit zal helpen om de motor beter te leren kennen en aspecten te vinden die verbeterd kunnen worden. Ik heb prioriteit gegeven aan het afwerken en het verzamelen van zoveel mogelijk informatie voor het team.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: