Portimao MotoGP: Jack Miller ‘net zo verrast als jij!’ met P1. ‘De sprong? Ik zag een video van Toprak’ | MotoGP


Met Miller en KTM in het algemeen aan de onderkant van de tijdschema’s tijdens de wintertests, had de Australiër al goed werk geleverd toen hij naar de rand van de top tien sprong met een 1m 38.7s op zijn openingstijdaanval.

Maar het achtervolgen van Ducati-vervanger Enea Bastianini tijdens zijn laatste run bleek misschien een rode lap op een (rode) stier te zijn en Miller verbaasde het KTM-team door naar een 1m 37,7s te knallen, waarmee hij P1 met 0,037s weggriste van Aprilia’s Maverick Vinales.

De volgende beste KTM was rookie Augusto Fernandez op de 16e plaats.

“Ik vond een kortere weg in bocht 3 en toen ook in de laatste sector!” grapte Miller. ‘Eerlijk gezegd ben ik net zo verrast als jullie. Niet met de verbeteringen, maar met de rondetijd. Ik had geen 37,7 verwacht, maar hey, ik neem het!

“We hebben extreem hard gewerkt en als ik zeg we, bedoel ik vooral de ingenieurs die ik f**k all heb gedaan, behalve dat ik de afgelopen vier maanden in Australië ben geweest! Ze hebben geluisterd naar alles wat ik heb gezegd, mijn opmerkingen, mijn wensen en mijn eisen.

“Met de nieuwe motor hebben we een grote stap gemaakt. Met het nieuwe chassis hebben we een grote stap gezet en ook met de verandering in de filosofie op het gebied van elektronica enzovoort, hebben we een enorme stap gezet.

“Exit na exit, sessie na sessie, ik heb het gevoel dat ik deze motor steeds meer eigen kan maken en ook de sterke punten van de KTM bij binnenkomst met frontgevoel kan gaan benutten.

“De motor geeft me een groot gevoel van vertrouwen voorin omdat je een geweldige aflezing van de band krijgt.

“Ik had vandaag een paar momenten, als je naar mijn elleboog kijkt, heb ik zo’n valpartij weten te redden. Ik had er nog een over [other elbow] kant. De motor geeft je echt een geweldig gevoel en ik kan deze momenten bewaren.

“Mijn doel vandaag was om in de top 10 te eindigen en dat hebben we met een aanzienlijke marge kunnen doen. Dus we zullen zien wat we morgen kunnen doen en dan zal de sprintrace een volledige aanval zijn.”

Miller voegde eraan toe: “Ik moet alle ingenieurs en KTM en iedereen enorm bedanken voor het vertrouwen in mij en voor het geven van deze kans. Het is een geweldige reis geweest, van de motor waarmee ik in Valencia reed tot wat we nu hebben, en ik heb het gevoel dat we dit hopelijk kunnen voortzetten.

“We moeten nog veel meer werken aan hoe we kunnen reageren op veranderende elektronica en dit en dat veranderen, want dat is zeker een van de gebieden waar we misschien het meest mee worstelen. Maar ik weet dat de jongens enorm hard werken om dit proces te stroomlijnen en sneller te maken.

‘Want als we bij de sporen komen [without testing] we moeten heel snel wijzigingen aanbrengen. Maar ze weten het en het is iets waar ze al geruime tijd aan werken.”

Een opgetogen Miller vierde P1 met een konijntje in Toprak-stijl over de top op zijn slowdown-ronde.

“Ik zag eigenlijk een video van Toprak. Ik zag dat hij veel verder sprong dan wij allemaal deden, dus ik heb het vandaag echt hard getroffen! Hij glimlachte.

Nu de top tien voor directe kwalificatie 2-toegang is bepaald na FP2, zal Miller gegarandeerd in de top tien starten voor zowel de zaterdagmiddagsprint als de hoofdrace op zondag.

Teamgenoot Brad Binder kampte met nekpijn door zijn testongeval en was de 18e snelste. De Zuid-Afrikaan ging vrijdagavond naar het medisch centrum voor een MRI.

GASGAS-rijder Pol Espargaro werd naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere scans nadat hij zijn rug en borst had geblesseerd bij een groot ongeval dat de rode vlaggen in FP2 naar voren bracht.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: