MotoGP

Pol Espargaro: “Pijn, slechte kant van het werk herstellen”, gedachten over MotoGP-pensioen “weg” | MotoGP


Terugkerend naar KTM via het omgedoopte GASGAS Tech3-team na twee zware jaren bij Repsol Honda, kwam Espargaro’s seizoen – en mogelijk zijn carrière – in gevaar toen hij tien breuken opliep (ribben, nek, rug en kaak) nadat hij was betrapt door een verkoudheid band en het raken van een onbeschermde barrière in de praktijk voor de seizoensopener.

Het slopende herstel dat daarop volgde, omvatte onder meer dat zijn kaak een maand lang gesloten was, waardoor Espargaro 2,5 kg spieren per week verloor, terwijl de schade aan de wervels hem 1,5 cm korter heeft gemaakt.

“Ja. Dat is zeker”, bevestigde Espargaro toen hem werd gevraagd of hij zijn pensioen had overwogen. “Dit soort blessures zijn groot.

“De afgelopen maand heb ik er gewoon naar uitgekeken om weer op de fiets te stappen. Maar als je in het ziekenhuis ligt, voel je je zo rot en komen mensen je vertellen wat [injuries] je hebt… In mijn situatie, mijn vrouw en mijn twee dochters… Het is zwaar.

“Maar uiteindelijk is het wat ik doe.

“Ik doe dit al mijn hele carrière; racen en mezelf bezeren en herstellen en steeds weer doorgaan. Dit hoort ook bij het werk. Ik probeer het als de slechte kant van dit werk te zien.”

De 32-jarige voegde eraan toe: “Maar deze momenten brengen je terug naar de realiteit. Je denkt er nooit over na, maar als het gebeurt, woah, dit is echt. Het blijft langer echt dan wanneer je een vinger of hand breekt. Het is als ‘OK, dit is serieus’.

“Ik ga zeker meer opletten tijdens dit soort momenten dat ik uit de box ga. Ik heb veel ervaring, ik heb hier veel jaren in de MotoGP, maar toch kunnen dit soort dingen gebeuren, dus je moet voorzichtig zijn.”

Hoewel Espargaro zijn doel van een MotoGP-terugkeer voor de zomerstop miste omdat een van de wervels meer genezingstijd nodig had, zal hij op het komende Goodwood Festival of Speed ​​weer op een RC16 rijden en dan, als de definitieve medische goedkeuring wordt gegeven, in augustus Britse GP op Silverstone.

“Ja [the retirement thoughts] zijn gegaan omdat ik er nu naar uitkijk om terug te komen”, zei hij.

“Ik wil op de fiets springen en zien hoe snel ik ben. Ik geloof dat ik nog wat snelheid heb om te laten zien.

“Als alles klopt, [I want to] blijf gewoon aandringen op de fabriek. Ze hebben me tijdens deze drie maanden zoveel liefde getoond dat ze aan het eind van het jaar een goed resultaat verdienen.”

Espargaro heeft een tweejarig KTM-contract tegenover een jaar voor rookie-teamgenoot Augusto Fernandez. KTM moet echter nog beslissen hoe Pedro Acosta volgend seizoen in zijn MotoGP-opstelling wordt ingepast.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: