MotoGP

Pol Espargaro laat MotoGP terugkeren op Goodwood: “Gewoon het gas opendraaien… Het is krankzinnig!” | MotoGP


Espargaro kreeg tijdens zijn demo-runs de heuvel gezelschap van testrijders Michele Pirro (Ducati), Mika Kallio (KTM) en Lorenzo Savadori (Aprilia), evenals MotoGP-legendes Kenny Roberts Jr en Randy Mamola. Mamola’s zoon Dakota reed in de plaats van de geblesseerde Alex Rins bij LCR Honda.

“Omhoog gaan is kort, maar het is zo leuk om op de motor te rijden en de technologie van het moment en de oudste, motorfietsen en auto’s te zien, het is superleuk”, zei Espargaro over zijn eerste Goodwood-ervaring.

“Het is geweldig om de fans in te halen na die maanden thuis, herstellende van de blessure van Portimao, maar ik wil weer terug naar het normale leven!

“Ik wil echt terugkomen, weer normaal worden, met het team gaan werken, de snelheid terugkrijgen en vechten met deze jongens! Ik wacht er op.

“Gewoon om de motor te horen, gas te geven en te voelen… hoe sterk deze motor is! Het is gewoon krankzinnig. Het is iets waarbij je dit gevoel verliest als je zo lang thuis bent.

“Ik train op 1000cc [production] fietsen die iedereen kan kopen, en het verschil is enorm. Enorm!

“Je begrijpt hoeveel als je een paar maanden bent gestopt en je springt terug op dit soort [MotoGP] fiets. Het is iets geks.

“Ik kijk er naar uit om weer op snelheid te komen en er weer van te genieten met mijn GASGAS-jongens in de box.”

Voorafgaand aan Goodwood was Espargaro teruggekeerd naar het circuit op een Superbike op zijn thuiscircuit in Barcelona.

“Het Circuit de Barcelona-Catalunya gaf me een plek om te rijden en ik heb er echt van genoten. Het is niet op de MotoGP, maar het is een motor waarop ik kan trainen en min of meer voel hoe ik me voel voordat ik op de MotoGP-motor spring. echt de gevoelens waren goed!” hij onthulde.

“Natuurlijk mis ik veel dingen, maar zoals ik al zei, het zal wat tijd kosten als ik terugkom, maar ik kijk er echt naar uit om weer op de MotoGP-motor te stappen.”

Espargaro zal vrijdag opnieuw de Goodwood-heuvel bedwingen, terwijl de volgende MotoGP-ronde op Silverstone zal plaatsvinden van 4 tot 6 augustus.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: