Piquet geeft verklaring af – Pitpass.com


Drievoudig wereldkampioen, Nelson Piquet, heeft een korte verklaring afgegeven terwijl de discussie over zijn opmerking over Lewis Hamilton voortduurt.

“Ik zou graag de verhalen die in de media circuleren over een opmerking die ik vorig jaar in een interview heb gemaakt, willen zuiveren”, zegt de Braziliaan, die afgelopen november in een podcast-interview met een racistische belediging de zevenvoudig wereldkampioen aanhaalde.

“Wat ik zei was slecht doordacht,” vervolgt hij, “en ik verdedig het niet, maar ik zal verduidelijken dat de gebruikte term er een is die in het Braziliaans Portugees algemeen en historisch is gebruikt voor een synoniem voor ‘man’ of ‘persoon’ en was nooit bedoeld om te beledigen. Ik zou nooit het woord gebruiken waarvan ik ben beschuldigd in sommige vertalingen.

“Ik veroordeel ten zeerste elke suggestie dat het woord door mij is gebruikt met het doel een bestuurder te kleineren vanwege zijn huidskleur”, benadrukt hij. “Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die getroffen is, inclusief Lewis, die een ongelooflijke coureur is, maar de vertaling in sommige media die nu op sociale media circuleert, is niet correct.

“Discriminatie hoort niet thuis in de F1 of de samenleving en ik ben blij om mijn gedachten daarover te verduidelijken.”

Ondertussen is het duidelijk dat Piquet, die 23 Grands Prix won in een carrière van 13 seizoenen en hem zag racen voor Brabham, Williams, Lotus en Benetton, nu verbannen is uit de F1-paddock.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: