https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Perez wil geen F1 GP-overwinning als cadeau


Oct.27 – Sergio Perez houdt vol dat hij niet wil dat de back-to-back wereldkampioen Max Verstappen hem dit weekend thuis in Mexico een overwinning “cadeau geeft”.

De verhuizing zou de 32-jarige niet alleen terugbetalen voor zijn inspanningen om de twee titeloverwinningen van Verstappen te ondersteunen, Red Bull mikt ook op zijn allereerste 1-2 in het rijdersklassement.

Momenteel staat Perez slechts twee punten achter Charles Leclerc van Ferrari met nog maar twee races te gaan na die in Mexico City op zondag.

Perez wil geen F1 GP-overwinning als cadeau

Het GP-podium van Mexico 2021

“Ik heb niemand nodig om me iets te geven”, drong hij aan op een Red Bull-evenement deze week in de geboorteplaats van Perez, Guadalajara. Ik heb mijn hele leven geracet zonder dat iemand me een cadeau gaf.”

Integendeel, de meeste fans en insiders zullen het erover eens zijn dat Perez zowel dit jaar als vorig jaar aanzienlijke steun heeft geboden aan Verstappen – zozeer zelfs dat sommigen hem de bijnaam ‘Minister van Defensie’ hebben gegeven.

“Deze bijnaam maakt me aan het lachen”, zei Perez. “Het is overal erg beroemd geworden, maar ik vind Minister van Aanval leuker omdat ik meer van aanvallen houd dan van verdedigen. Maar het is ook goed om verdediging te hebben”, glimlachte hij.

Over het algemeen zegt Perez dat hij blij is met zijn seizoen 2022, ook al liet hij onlangs doorschemeren dat hij in de Formule 1 vanwege zijn nationaliteit wordt gediscrimineerd.

“Ik ben in de Formule 1 niet gediscrimineerd omdat ik Latijns-Amerikaans ben,” hield hij vol, “maar als ik een goede race heb, wordt er niet zoveel over gepraat alsof ik een Europese coureur was. En als ik daar een slechte race heb daar wordt meer over gesproken.

“Maar ik heb geluk dat ik Mexicaan ben en het maakt deel uit van de sport, dus ik klaag hier niet graag over. Ik was een beetje op en neer in het midden van het seizoen toen ik voor het kampioenschap vocht”, gaf Perez toe. . “Met de verbeteringen aan de auto ben ik een beetje weggegaan. Maar over het algemeen hebben we een goed tempo gehad en zijn we er geweest.”

En hoewel hij dit weekend geen “cadeau” van Verstappen wil, zal hij het niet erg vinden als de regerend coureurskampioen 2021 en 2022 in een ondersteunende rol glijdt.

“Ik twijfel er niet aan dat hij zal doen wat ik in het verleden voor hem heb gedaan”, zei Perez. Maar ik zal perfect moeten zijn om te winnen.”


✅ Bekijk meer berichten met gerelateerde onderwerpen:Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: