Pato O’Ward niet geïnteresseerd in junior route naar F1


Pato O’Ward is niet geïnteresseerd om via een juniorcategorie naar de F1 te gaan en zegt dat hij niet “veel goede dingen te zeggen” heeft over de Formule 2.

De IndyCar-coureur reed voor het eerst een Formule 1-auto in de post-season test in Abu Dhabi en nam het stuur van de McLaren als beloning van Zak Brown voor het winnen van een race in de Amerikaanse series in 2021.

Omdat hij zo veel indruk maakt voor de IndyCar-outfit van het Britse team en slechts 22 jaar oud is, verwachten velen dat hij op een bepaald moment in de toekomst permanent aan de F1-grid zal deelnemen.

Hij heeft eerder gezegd dat hij dat wel zou willen, maar niet als eerste wil deelnemen aan de juniorencategorieën in Europa.

“Ik ben erg blij waar ik ben in de IndyCar”, zei de Mexicaan tijdens Motorsport Week.

“Volgend jaar word ik IndyCar-coureur bij McLaren, maar als ik hierheen kan komen, komt het rechtstreeks uit de IndyCar.

“Ik ben niet van plan om naar een andere junior, F2 of F3 te gaan, ik heb in de F2 gereden. Ik heb er niet veel goede dingen over te zeggen om volkomen eerlijk tegen je te zijn. Maar F1 is gewoon belachelijk.

“Ja, rechtstreeks uit de IndyCar om heel eerlijk te zijn, ik denk niet dat ik problemen zou hebben, ik voelde me uiteindelijk heel thuis en voelde alles.

“Ik denk dat het team daarover kan praten, ze zien veel meer van de analyse en alles, vanuit het oogpunt van een coureur was er meer snelheid die ik later kon halen wanneer ik de auto wat beter leer kennen, maar in termen van het bereiken van een zeer goede basislijn, ik ben erg blij met vandaag.”

Toen hij zijn eerste F1-ervaring besprak, zei hij dat hij er enorm van genoot en blij was met hoe hij presteerde.

“Ik wilde niet” [it] om te eindigen, om eerlijk te zijn”, voegde hij eraan toe.

“Het is gewoon niet te geloven. Het is gewoon geweldig, wat wij coureurs allemaal willen voelen, is gewoon zo snel mogelijk rijden, zo laat remmen als je kunt, je wilt alles voelen, en deze auto geeft je dat en meer.

“Natuurlijk kende ik de auto niet, dus voor mij is dit als ‘Oh mijn god!’… Deze dingen verbuigen de wetten van de natuurkunde, het is gewoon absurd, absurd wat ze kunnen doen.

“Op dit moment is dit het. Dit is alles wat nu gepland is, maar ik heb Zak gezegd, man, je gaat me verwennen, ik ga je irriteren na die test.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: