Oscar Piastri heeft geen plannen om in 2022 te racen om zich te concentreren op zijn Alpine F1-reserverol


Oscar Piastri heeft bevestigd dat hij volgend jaar niet in de Formule 2 zal rijden en mogelijk helemaal niet zal racen, zodat hij zich kan concentreren op zijn reservetaken in de Alpen.

De Alpine Junior coureur was een van degenen die in verband werden gebracht met een overstap naar Alfa Romeo volgend seizoen, maar ze kozen uiteindelijk voor Guanyu Zhou voor die stoel – waarbij de Chinese coureur het juniorprogramma van Alpine verliet om dit te doen.

Piastri heeft momenteel een voorsprong van 36 punten op Zhou aan de top van het klassement in de Formule 2 terwijl het seizoen zijn laatste rondes ingaat in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi.

Formule 2-kampioenen mogen niet langer opnieuw deelnemen aan de serie, maar zelfs als hij zijn voordeel in de laatste races opgeeft, zei Piastri dat hij niet verwacht volgend jaar op een grid te staan, ongeacht de kansen die hem worden geboden.

“Op dit moment denk ik van niet”, vertelde Piastri aan verslaggevers in Qatar toen hem werd gevraagd of hij in 2022 zal racen, geciteerd door Autosport.

“Ik wil gefocust zijn om naar de F1 te gaan. Ik denk dat ik zo vaak als ik kan met Alpine in de paddock ben, zelfs als ik niet aan het racen ben, dat dat even gunstig is voor mijn doel om naar de F1 te gaan.

“Hoeveel ik het racen ook zal missen, omdat ik niet denk dat ik volgend jaar iets zal racen, ik denk dat er een groter plaatje is om naar te kijken en me in de eerste plaats te concentreren op het zijn in de F1.”

Als hij het hele jaar aan de zijlijn blijft staan, zei de jonge Australiër dat hij hoopt de kans te krijgen om “een behoorlijk uitgebreid testprogramma” te gebruiken om er zeker van te zijn dat hij “redelijk vaak rijdt”, evenals om deel te nemen aan tests voor jonge coureurs en FP1-sessies waar mogelijk.

‘Oké, het wordt geen racen. Maar nogmaals, als het enige vorm van afleiding zal zijn en betekent dat ik kansen mis bij Alpine in de F1-paddock, dan interesseert het me niet echt om eerlijk te zijn,” legde Piastri uit.

“Hoe raar dit voor mij ook is om te zeggen, ik ga liever niet racen en volledig gefocust zijn op mijn rol als reservecoureur met als doel om in de nabije toekomst naar de F1 te gaan, in plaats van overal te ploeteren en een een beetje van mijn focus op het bereiken van de F1. ”

Piastri verdedigde onlangs Zhou tegen kritiek die hij kreeg vanwege beschuldigingen dat Alfa Romeo koos hem vanwege het geld dat hij het team zal brengen, en de jonge Australiër gaf toe dat het hem op de lange termijn goed zou kunnen doen nu de Chinese coureur de Alpine Academy heeft verlaten.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: