Oostenrijkse GP: FIA Drivers Press Conference


De persconferentie van vandaag met Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Alex Albon, George Russell, Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Esteban Ocon, Kevin Magnussen en Max Verstappen.

Groep 1: Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Alex Albon en George Russell.

Valtteri, we beginnen met jou. Laten we het eerst even teruggooien naar Silverstone – in de steek gelaten door de versnellingsbak, hoeveel van een gemiste kans was zondag?
Valtteri Bottas: Absoluut een gemiste kans, maar het belangrijkste is dat altijd dat soort crashes die in de eerste ronde plaatsvinden, de zaken in perspectief plaatsen. Dus ik was eigenlijk gewoon heel, heel blij dat ik nog steeds een gezonde teamgenoot had met een goed humeur, klaar voor deze race. De problemen, ja, ze zijn niet leuk. En het baart ons echt zorgen. En het is niet altijd één probleem, het zijn een paar dingen hier en daar en verschillende dingen blijven gebeuren. Dat betekent dat we geen punten hebben kunnen scoren.

Laten we het vooruit schuiven naar dit weekend. Je scoorde hier in 2014 je eerste podium in de Formule 1. En je hebt hier twee keer gewonnen. Het lijkt een circuit in Bottas-stijl te zijn. Is dat eerlijk?
VB: Ik weet het niet. Ik bedoel, ik heb hier goede resultaten behaald, dus het is zeker goed. Ik hou van de baan. Het is goed om te racen en vooral dit weekend, met deze nieuwe generatie auto’s, wordt het interessant om te zien hoe het Sprint-weekend uitpakt. Maar qua prestaties weet ik zeker dat we op beide dagen punten kunnen behalen met beide auto’s, dat zou ideaal zijn.

Ben je enthousiast geworden over de Sprint?
VB: Ik ben want morgen is zoals onmiddellijk, direct in actie. Het is leuk. Het is dus een beetje meer een snel weekend.

Bedankt Valtteri. We horen zo meer van je. Daniël komt nu naar je toe. Laten we het hebben over de Red Bull Ring. Je hebt in het verleden veel tijd op dit circuit doorgebracht. Deel gewoon enkele van je beste herinneringen, zowel op als naast de baan.
Daniël Ricciardo: Off-track was waarschijnlijk, Max en ik deden, zoals de caravan-dingen. Dus caravans trekken. Uiteindelijk deden we het nog een keer in Zandvoort, maar ik denk, uit herinnering, de eerste keer dat we het deden was hier. Ik denk dat het een soort proefrit was, gewoon om er zeker van te zijn dat we dan naar Zandvoort konden en goed konden presteren. En ja, we hadden de hele baan voor onszelf hier en we hadden veel plezier met het vernietigen van deze mooi gepresenteerde caravans die we aan het slepen waren. Dus dat was zeker een heel grappige off-track herinnering. En dan op de baan, ik heb echt genoten van de race hier in 2017. Het is waarschijnlijk het meest opgekrikt dat ik ooit ben geweest van het behalen van een podium. Dus het was leuk om dat te doen, natuurlijk in die tijd met Red Bull en, weet je, met de hele familie hier. Dat was een goeie.

U kijkt ongetwijfeld uit naar een sterk weekend dit weekend. Maar kunnen we het zondag gewoon teruggooien naar Silverstone? Heb je daar niet echt een verjaardagscadeau gekregen?
DR: Nee. Ik denk dat omdat Seb zondag jarig was, de liefde al weg was en me niet veel liet zien. Het was zeker een behoorlijk donkere race. Het was heel, heel, heel langzaam, een lange, lange weg van het tempo, en we proberen het nog steeds te doorgronden, om eerlijk te zijn. We proberen het nog uit te zoeken. Dus op een bepaalde manier vind ik het leuk om een ​​back-to-back te hebben, zodat we, laten we zeggen, kunnen proberen terug te slaan. Maar het geeft ons natuurlijk niet veel tijd om te diagnosticeren wat er in het weekend is gebeurd. We zijn er dus nog mee bezig. Maar wetende dat we morgen meteen beginnen, zoals Valtteri zei, met het Sprint-formaat, vind ik dat leuk. Er komt minder onzin binnen en hopelijk staat de auto duidelijk op een betere plek en kunnen we een goed weekend tegemoet gaan.

Maar Daniel, kun je vanuit een rijdend oogpunt uitleggen wat je wel of niet voelde?
DR: Ik bedoel, eerlijk gezegd, de meest eenvoudige manier is als een gebrek aan grip. Het was niet van: ‘Oh, ik heb niet echt het gevoel dat ik me hier aan de auto kan vasthouden of ik ben bang dat ik gewoon ga draaien of iets doen’, het was gewoon dat ik gewoon niet het gevoel had Ik had dezelfde grip als elke auto om me heen. Dus vanuit dat oogpunt opereerde ik gewoon op een ander niveau. En het was cumulatief, zoals in de loop van de ronde. Het was niet slechts één bocht waar we erg slecht waren en de rest oké. Het voelde gewoon, zoals ik al zei, een beetje als een gebrek aan grip overal. Dus zeker een raadselachtige race en natuurlijk een frustrerende. En er zijn zeker kansen in het verschiet, maar we komen terug en ja, misschien is het een goede zaak om er niet te lang bij stil te staan. We zijn nu weer op de goede weg.

Veel succes dit weekend. Dank je, Daniël, we horen later meer van je. Lance, ik kom nu naar je toe. Geweldige comeback op Silverstone op zondag naar de 11e plaats. Heb je op het droge het gevoel dat je een snelle auto onder je hebt?
Lans wandeling: We hadden een zware zaterdag, dus ik denk zeker dat we zondag een beter tempo hadden. Maar er gebeurde veel in de race, dus ik denk dat sommige van de omstandigheden ons in de kaart hebben gespeeld en ons hebben geholpen om zondag terug te komen. Maar uiteindelijk denk ik dat we nog steeds wat tempo missen en niet zo snel als we zouden willen. Maar dit weekend is een nieuw weekend, dus we zullen zien hoe we gaan.

Lance, zeker sneller op droog ten opzichte van de tegenstander dan op nat. Was het hetzelfde probleem in de regen tijdens beide laatste twee races?
LS: Nee, het is niet hetzelfde probleem geweest. Ik denk dat we onze redenen hebben waarom we niet competitief waren. Afgelopen weekend in de regen, ik denk niet dat we het zaterdag allemaal bij elkaar hebben gekregen. Maar ik denk dat we op sommige circuits competitiever zijn dan op andere. Silverstone was over het algemeen niet ons meest competitieve circuit vergeleken met bijvoorbeeld Canada het weekend daarvoor. Dus ik denk dat we een aantal ideeën hebben waarom we niet zo competitief waren als ik denk dat we zaterdag in de regen hadden moeten staan. En weet je, als we het opnieuw moesten doen, denk ik dat we het beter zouden kunnen doen.

Oké, veel succes dit weekend. Dank je, Lans. Alex, ik kom nu naar je toe. Ten eerste, hoe voel je je?
Alex Albon: Ja, ik voel me goed, dank je. Maandag een beetje pijnlijk, en tot nu toe ging het elke dag alleen maar beter en beter. Dus ik weet zeker dat ik morgen weer 100% ben. Maar ja, er was een beetje tijd doorgebracht in het ziekenhuis en al dat soort dingen, maar ja, alles oké.

Wat zijn uw herinneringen aan de crash zelf?
AA: Niet veel om eerlijk te zijn. Het gebeurde allemaal heel snel en natuurlijk raakte ik de muur en op dat moment was het een soort flipperkastreactie en ging ik gewoon waar de auto’s raakten. Maar weet je, het was maar een van die dingen. Gelukkig was Zhou in orde. Hij had de grotere crash en hij leek kort daarna weg te lopen, dus er was niet echt veel aan de hand, het was een beetje een waas. Maar ja, gelukkig is iedereen in orde.

Hoe zit het met de auto? De schade zag er aanzienlijk uit. Ga je dit weekend de updates uitvoeren die je op Silverstone hier in Oostenrijk gebruikte?
AA: Ja, ik zou eigenlijk zeggen, misschien zelfs meer een update. We hebben nu zo’n beetje alles klaar. Ik denk dat we in Silverstone misschien 80% van de update hadden en dit weekend hebben we alles. Dus het is positief. De jongens hebben duidelijk hun best gedaan om alles te repareren. Hoogstwaarschijnlijk zag de crash er in sommige opzichten erger uit dan hij was. Ik had het geluk om in ieder geval de muur te raken en alle mooie delen aan de zijkanten te vermijden. En dan een keer natuurlijk… De andere crashes waren schadelijk, maar met minder kracht, dus het was in sommige gebieden eigenlijk te redden. Dus het is goed, want op Silverstone hebben we eigenlijk niet veel drooggelopen. Het is duidelijk dat we in de race ongeveer 100 meter hebben gereden, dus daar haal je niet veel gegevens uit. En als we dit weekend ingaan, zullen we waarschijnlijk kunnen kijken naar wat het kan doen en er op voortbouwen.

Alex, leuk om te zien dat je er zo goed uitziet. Veel succes dit weekend. George, ik kom nu naar je toe. Een emotionele zondag voor jou op Silverstone. Wat betreft het niet kunnen herstarten, kun je ons vertellen over de gesprekken met Toto en het team daarna? Begrepen ze waarom je eruit sprong?
George Russel: Ja, absoluut. Ik denk dat er geen… Ik denk dat het gewoon een natuurlijke reactie was. En voor mij om dat te doen, was de race duidelijk met rode vlag en het zien van zo’n gruwelijk incident… Ik dacht toen ook dat mijn auto waarschijnlijk game-over was. En zoals later bleek, was het dat niet. Dus ik denk dat dat alleen maar bijdroeg aan de emoties, de frustraties, omdat we zeker weer aan de slag hadden kunnen gaan en waarschijnlijk een sterk resultaat hadden kunnen behalen.

Nou, met ons praten over het tempo van de W13? Hoe opgewonden ben je? Denk je dat dit een auto is waarin je nu kunt winnen?
GR: Ik denk niet dat we ons te veel willen laten meeslepen, want ik denk dat Silverstone een heel uniek circuit is in de zin van de snelheden die je door al die bochten gaat, en we hebben duidelijk veel downforce en een goed potentieel op een circuit als Silverstone. We gaan hier naar een ander circuit dat, zou ik zeggen, meer middelhoge snelheid is dan hoge snelheid. We moeten blijven evalueren. Ik denk dat Silverstone een heel goede stap in de goede richting was en we hebben van daaruit een heel goed begrip gekregen. Maar we gaan dit weekend weer een beetje en kijken hoe het ons vergaat.

Vragen van de vloer

(David Croft – Sky Sports F1) Allereerst een vraag aan Daniel. Om te proberen deze run te beëindigen, op de baan waar iedereen je wil zien eindigen, hoeveel is het aan het team dat upgrades en een betere auto levert en hoeveel is aan jou en wat je ook op het circuit kunt doen?
DR: Het betekent beide. Het is duidelijk een teamsport en ja, er is veel aandacht voor ons als de coureurs en het besturen van het voertuig, maar nee, ik denk niet dat een coureur ooit een race 100% op zijn eigen rug heeft gewonnen of iets dergelijks heeft gedaan . Het is zeker een samenwerking. Ik had het gevoel dat de laatste paar weekenden beter waren en dat alles er een beetje uitzag alsof het in een veel betere richting ging. En we kregen een beetje, zoals een beetje consistentie en dan gooi je Silverstone erin en het was als ‘OK, wat is er in godsnaam gebeurd?’. Er zijn nog veel dingen die verwarrend zijn. En het is niet twee, drie tienden verwijderd en je zou kunnen zeggen dat de set-up er niet was, of misschien dat, maar als je het hebt over marges die ze soms zijn… Ik heb natuurlijk lang genoeg in auto’s gereden om weet dat het niet is van ‘ah, ik til gewoon een beetje te veel op in die hoek, of dit of dat’. Het is gewoon belangrijk dat we er nu duidelijk een beetje toegewijd aan blijven en proberen het uit te zoeken. Dus we zijn. Het kan elk weekend gebeuren. Het is duidelijk dat ik liever vroeger dan later lief zou hebben. Maar in termen van hoe ik me voel als… Als alles goed is en we worden gebeld, dan heb ik er 100% vertrouwen in dat ik het kan. Dus ik wacht een beetje af en hoop dat het goed komt. Ik doe er natuurlijk ook werk aan. Maar ja, het kan dit weekend gebeuren, het kan niet, maar ik kijk niet te ver vooruit naar hoe zondag eruit zou kunnen zien, maar ik spring morgen weer in de auto, en uiteraard Silverstone na vandaag, nadat we een beetje alles afmaken wat we moeten doen en het achter ons laten en morgen met een goede instelling in de auto stappen en proberen wat plezier te hebben en ja, ga hard. Bedankt, ik waardeer je inzet voor het spel, inzet voor de ondersteuning.

Bekijk onze donderdaggalerij van Spielberg hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: