Onzekere toekomst voor Pato O’Ward die McLaren eind 2022 stabiel zou kunnen verlaten


Pato O’Ward geeft toe dat zijn mensen de toekomst plannen na Colton Herta’s McLaren Formule 1-kans.

O’Ward is nu bezig aan zijn derde IndyCar-seizoen bij Arrow McLaren SP, hoewel de 22-jarige een van de IndyCar-coureurs is die het sterkst verbonden is met een mogelijke toekomst in de Formule 1.

De vertegenwoordigde Mexicaanse racer McLaren in de Abu Dhabi Young Drivers’ Test 2021, wat een positieve indruk op het team maakte, wat alleen maar diende om de gesprekken te intensiveren dat hij vooruit kon kijken en een carrière in de serie kon nastreven.

De situatie is nu echter enigszins gecompliceerd, nadat McLaren een andere veelbelovende IndyCar-prospect, Colton Herta, tekende als ontwikkelingscoureur, die ook de mogelijkheid biedt om hun 2021-uitdager, de MCL35M, de auto waarin O’Ward reed te testen Abu Dhabi.

Herta was in verband gebracht met een overstap naar Alfa Romeo na Michael Andretti’s poging tot aankoop van Sauber van het team in 2021.

O’Ward werd toen gevraagd naar zijn toekomst bij Arrow McLaren SP, maar kon geen definitief antwoord geven.

“Mijn groep mensen is gewoon aan het verkennen hoe mijn toekomst eruit zal zien”, zegt hij tegen Motorsport Media.

‘Ik denk dat we allemaal moeten afwachten wat dat antwoord is, om eerlijk te zijn. Ik wil niet tegen je liegen. Ik wil niet tegen iedereen liegen en zeggen: ‘Nee, nee, nee’ of ‘Ja, ja, ja’. We zullen zien hoe de zaken vorm krijgen. Ik denk dat het te vroeg in het seizoen is om echt te zien wat er gebeurt.

“Eerlijk gezegd, zoals ik al zei, ben ik op dit moment volledig gefocust op het leveren van een seizoen waarvan ik weet dat ik het kan met het team om me heen. Ik weet zeker dat de dingen hun plaats zullen innemen, ja.”

Op de vraag of er nog een mogelijkheid is voor een nieuwe McLaren F1-test na de Herta-deal, antwoordde O’Ward: “Op dit moment weet ik niet dat ik daar deel van uitmaak.”

autosport stapte vervolgens over om te peilen hoe een potentiële interesse in de Formule 1 zijn kansen om IndyCar-teams te verplaatsen zou kunnen beïnvloeden, vooral als hij gefocust was op de Formule 1.

Maar O’Ward maakte duidelijk dat hoewel hij geïnteresseerd zou zijn in de Formule 1, zijn volledige focus op IndyCar ligt, of zijn toekomst in beide series McLaren-gelinkt is of niet.

‘Ik denk dat het geen geheim is, toch? De passie die ik heb voor autosport, het begon met de Formule 1’, zei hij.

“Natuurlijk zou ik geïnteresseerd zijn in de Formule 1. Maar als de juiste kans zich voordoet en als ik er de extra dingen uit kan halen die de Formule 1 je als professional, als individu biedt.

“Ik hou van IndyCar. Ik hou van IndyCar-racen. Ik denk dat de serie constant in opkomst is. Ik denk dat het steeds groter en groter gaat worden. Mijn taak op dit moment is om te proberen het groter te maken, met name op de Latijnse markt. Ik denk dat we tot nu toe goed werk hebben geleverd, maar ik denk dat het nog veel kan groeien.

“Wat ik denk dat mensen moeten begrijpen, is, ja, ik snap het, de Formule 1 is het toppunt van autosport. Qua concurrentie is er niets moeilijker dan IndyCar omdat alles dichter bij elkaar ligt. We zullen zien hoe de F1 zich ontvouwt [sic] met de nieuwe regelgeving dit jaar, al die dingen.

“Er zijn zeer beperkte zitplaatsen. Zoals we bij andere vormen van autosport hebben gezien, gaat het vaak niet om ‘Kun je het?’ maar ‘Is er een stoel vrij? Is er iemand die je op die stoel wil zetten?’

“Eerlijk gezegd zijn het veel dingen waar ik geen controle over heb. Wat ik wel onder controle heb, is mezelf proberen te positioneren op een plek waar ik een toekomst kan zien, op een plek waar mijn kansen liggen, of het nu in de IndyCar of in de Formule 1 is.

“Op dit moment, om eerlijk te zijn, is IndyCar waar ik ben. Ik moet kijken wat mijn beste positionering is voor wat ik wil bereiken. Iedereen in de sport wil precies hetzelfde bereiken, toch? We willen kampioenschappen, races, 500’s winnen.”

Arrow McLaren wil O’Ward behouden, teampresident Taylor Kiel zegt dat het een “absolute no-brainer” zou zijn om dit te doen, terwijl hij verzekert dat het team “intern” op een goede plek is, en de situatie bestempelt als “een op de radar”.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: