MotoGP

“Ongelooflijk! Ik moet er bijna van huilen”: Suzuki geeft Aleix Espargaro zijn 2016 GSX-Road Racing MotoGP-motor | MotoGP


Na vier seizoenen als satellietrijder kreeg Espargaro zijn grote fabriekskans toen hij samen met rookie Maverick Vinales werd geselecteerd om de MotoGP-terugkeer van Suzuki in 2015 te leiden.

De #41 bracht de motor naar een pole position en beste race-finish van de volgende twee jaar, waarna Suzuki overstapte naar een geheel nieuwe line-up van Andrea Iannone en Alex Rins.

Vinales, die de eerste MotoGP-overwinning van de GSX-RR pakte, sloot zich aan bij Yamaha terwijl Espargaro een lange relatie met Aprilia begon en hielp het RS-GP-project van de achterkant van het veld naar een titelkandidaat in 2022 te brengen.

De GSX-RR werd na de recente ronde in Assen opgehaald bij het voormalige Europese hoofdkantoor van Suzuki in Milaan (zie onderstaande video):

“Het is een van de geschenken die me in mijn hele leven het meest enthousiast heeft gemaakt!” zei Espargaro voordat hij de GSX-RR onthulde.

“Het maakt me bijna aan het huilen, ongelooflijk kippenvel”, voegde hij eraan toe, voordat hij Suzuki-projectleider Shinichi Sahara, Davide en Roberto Brivio plus het senior management van Suzuki Motor in Japan bedankte.

“Mensen zeggen dat het onmogelijk was, ze geven of verkopen nooit MotoGP-motoren, maar ik heb een zeer goede relatie met ze en heb ze gepusht sinds ik Suzuki verliet voor Aprilia.

“Ze zeiden altijd ‘nee, nee, nee!” Maar toen ze met pensioen gingen [from MotoGP] ze namen contact met me op en vertelden me dat ik de motorfiets mocht hebben waarmee het project begon, waarmee Maverick een race won en later Alex Rins en Joan Mir het wereldkampioenschap. Dus het was een bedankje dat je het project met hen bent begonnen.

“Toen ze me dat vertelden, dacht ik dat het een grap was! En na 2,5 jaar contracten en papierwerk met Japan is hier de 2016 GSX-RR #41 en hij zal naast mijn Aprilia’s te zien zijn!’

Suzuki gaf Espargaro ook verschillende stroomlijnkappen, waaronder zijn allereerste ervaring met vleugels in de MotoGP.

Nadat hij op de motor heeft gezeten, merkt Espargaro op hoe klein en smal het scherm en de kuip zijn in vergelijking met de huidige ‘aero’-fietsen. “Het lijkt op een Kalex Moto2!” hij zegt. “Het is ongelooflijk hoeveel ze zijn geëvolueerd… Maar de GSX-RR lijkt nog steeds indrukwekkend mooi.

“Suzuki was de eerste fabriek die in mij geloofde en vertrouwde, waardoor mijn leven en dat van mijn familie voor altijd veranderde. Dankzij [getting that chance] Ik ben naar Aprilia gegaan en heb een race en podia gewonnen.

“Dus voor mij is deze fiets heel speciaal.”

Suzuki schokte de MotoGP door zich eind vorig seizoen terug te trekken uit de koningsklasse.

Ondertussen is Vinales sinds eind 2021 herenigd met Espargaro bij Aprilia.



Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: