Onderdelen spoorhandhaving in Oostenrijk ‘beetje dom’


Lando Norris vond dat het toezicht op de spoorlimieten in Oostenrijk soms te ver ging en niet langer zijn doel diende.

Norris was een van de vele coureurs die een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor meerdere overtredingen van de baanlimieten, met in totaal 43 rondetijden verwijderd tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Uiteindelijk dacht Norris, die P7 afmaakte, dat: Mick Schumacher op de weg in P6 zou in zijn vizier zijn geweest, hoewel de penalty die hoop beëindigde.

Terugkijkend op zijn race in gesprek met Sky Sports F1 zei Norris: “Ik ben redelijk blij, zou ik zeggen. Ik denk dat het enige was dat ik vijf seconden straf kreeg van de baanlimieten.

“Ik heb er al heel vroeg twee gedaan, dus ik was al vrij vroeg op mijn laatste waarschuwing voor drie van hen. Dus ik was al heel lang op mijn laatste waarschuwing en het is een moeilijke baan om in de eerste plaats binnen de lijnen te blijven, vooral als je wat meer tegen de auto vecht als je pusht om te proberen de jongens vooruit te krijgen en je moet gewoon tot het uiterste gaan.

“Ik ging er duidelijk een paar keer te vaak overheen, wat ons kostte, we hadden P6 voor Schumacher moeten zijn, denk ik, we hadden ruzie met hem kunnen krijgen, zou ik zeggen, maar ze waren snel, hij deed het goed. hij beheerde de banden goed.

“En we hebben de punten gekregen die we wilden, dus ik denk dat we daarin zijn geslaagd, gezien onze pre-race-doelstellingen.”

Op de vraag waarom het zo moeilijk was om binnen de witte lijnen te blijven, legde Norris uit dat ze niet zichtbaar zijn vanuit de cockpit, dus dat betekent dat er veel moet worden geraden.

Hij ging ook in op enkele van de uitspraken, waarbij hij met name verwees naar een uitspraak waarin hij bocht 1 helemaal verkeerd had en tijd verloor, maar toch een vinkje op het bord kreeg voor de baanlimieten.

Dergelijke gevallen waren volgens hem voorbeelden van het feit dat de handhaving nogal “dom” werd.

“Je kunt de witte lijnen niet zien, het is maar gissen en ik ben duidelijk niet goed genoeg in raden”, legde hij uit.

“Ik denk dat wanneer ik echt moest zijn, ik dat zou kunnen zijn, je moet gewoon een beetje afstand nemen, dus het gaat in zekere zin meer om risico-beloning.

Maar soms, zoals ik een waarschuwing kreeg van bocht 1 en het was gewoon een complete fout, verloor ik tijd, dus als je het zo bekijkt, kan ik zeggen dat het een beetje dom is. Ik ben opgesloten, ik heb de stoeprand geraakt, ik heb ongeveer drie of vier tienden verloren. Dus het is niet zo dat je me niet straft voor de laatste bocht waar je je gewoon toelegt om weg te rennen en een voordeel te behalen.

“Dit was gewoon ik die fouten maakte. Dus ik heb niet het gevoel dat ik daarvoor gestraft moet worden.”

Desalniettemin was het een dubbele puntenfinish voor McLaren toen Daniel Ricciardo over de streep kwam op P9.

Maar aan het einde van wat opnieuw een moeilijk raceweekend bleek te zijn voor de Aussie in vergelijking met Norris, putte hij niet al te veel voldoening uit het resultaat en de algehele prestaties van McLaren.

“Ik ben duidelijk blij dat ik vooruit ben gegaan en er een paar punten uit heb gehaald”, vertelde hij aan Sky Sports F1. “Maar ja, het tempo was, ik had graag wat meer gewild.

“Er waren zeker een aantal gebieden waar het gisteren beter aanvoelde, ik had niet altijd wat ik vandaag in de auto wilde hebben, vooral de eerste stint, maar ik denk dat ik bij de start vastliep in [Turn] 1, ik kreeg laten we zeggen een heel grote vlakke plek in de eerste stint en ik worstelde gewoon veel door alle rechterbochten.

“Dus dat was een beetje jammer, want ik denk dat we een goede baanpositie hadden. Ik denk dat ik gemaakt heb [up] een of twee plekken in de eerste ronde. Dus ja, dat was goed, maar toen had ik het tempo niet.

“Met nieuwere banden was het een beetje beter, maar het was nog steeds niet alles waar ik op had gehoopt. Dus ja, ik denk dat alles gezegd zijnde, ik denk dat het een behoorlijke race was, omdat het solide was. Maar ja, gewoon netjes.

“We zagen er dit weekend niet snel uit vanaf de eerste ronde, dus om er een beetje uit te komen met een beetje schadebeperking en voor ons allebei om in de punten te komen.

“Ik zou zeggen dat het circuit niet bij ons paste, maar de afgelopen twee jaar zette Lando het op het podium, dus het is een circuit geweest dat in het verleden bij ons paste, of in ieder geval McLaren.

“Maar ja, we hebben duidelijk een heel ander circuit met Paul Ricard op komst, en we hadden hier vorig jaar eigenlijk een behoorlijk goed racetempo, niet dat vorig jaar op dit moment relatief is ten opzichte van dit jaar, dus ik weet het niet . Maar hopelijk was dit een zwakke voor ons en in dat geval denk ik dat we het vandaag behoorlijk hebben gedaan.”

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: