Omgevallen boomtak kost Leclerc Baku lood


Charles Leclerc heeft onthuld dat een omgevallen boomtak de reden was dat hij zijn vroege voorsprong verloor aan Lewis Hamilton in Bakoe.

Leclerc maakte optimaal gebruik van zijn welverdiende polepositie en leidde het veld aan het einde van de openingsronde. De volgende keer was de Ferrari-coureur echter naar de tweede plaats gezakt nadat hij een fout leek te maken in de beruchte bocht 15.

Alles was echter niet zoals het leek.

“In de eerste paar ronden begon het redelijk goed te gaan”, legde de Ferrari-coureur uit. “Toen was er iets dat volgens mij niet op tv is gezien.

“Er was een deel van een boom in het midden van bocht 15, en ik verloor behoorlijk wat tijd omdat ik de baan afsneed en ik was een beetje bezorgd om tijd te winnen op Lewis die de baan niet had afgesneden. Dus ik vertraagde en toen haalde hij me in.

“Vanaf dat moment was het best moeilijk”, vervolgde hij, “omdat ik achter Lewis stond in vuile lucht, waar ik een beetje moeite mee had. Zodra ik de DRS verloor, haalde Max me in en dan zit je gewoon in een vicieuze cirkel die heel moeilijk is, omdat ik auto’s om me heen had die iets meer snelheid hadden dan ik.”

Leclerc was een van de eersten die de pits inging en werd nu gepasseerd door Pierre Gasly en Calos Sainz en eindigde op de tiende plaats. Vervolgens werkte hij zich terug naar de vijfde plaats voordat hij verloor van voormalig Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel.

Na de herstart baande hij zich een weg terug naar de derde plaats voordat hij in de laatste ronde opnieuw door Gasly werd gepasseerd.

“Ik heb echt genoten van het laatste deel, maar het eerste deel was niet geweldig”, gaf de Monegask toe.

“Laten we zeggen dat het werd verwacht”, zei hij over het eindresultaat. “Het was geen enorme teleurstelling. We wisten dat Max, de Red Bulls en Mercedes op de lange termijn behoorlijk wat meer snelheid hadden dan wij. Ik probeerde niet te veel tegen ze te vechten en me op mijn race te concentreren.

“De twee grote verrassingen van vandaag waren de twee Aston Martins die vlogen en dat moeten we begrijpen, want ze hebben absoluut iets goed gedaan.”

Bekijk onze zondaggalerij uit Bakoe, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: