MotoGP

Officieel: MotoGP-kampioen Francesco Bagnaia racet met #1-plaat in MotoGP 2023 | MotoGP


De Italiaan, die vorig seizoen Ducati’s eerste wereldtitel sinds Stoner in 2007 won met de #63, onthulde eindelijk zijn beslissing tijdens de teamlancering vanmorgen in Madonna di Campiglio, Italië.

“Het was een ingewikkeld proces, maar uiteindelijk heb ik het nummer gekozen tijdens de fotoshoot vorige week”, zei Bagnaia, die vorig jaar zeven races won.

“Het is lang geleden dat we de nummer 1 in de MotoGP zagen. Ik heb altijd bewondering gehad voor mensen die racen met de nummer 1. Het vertegenwoordigt je identiteit als wereldkampioen.

“63 zal altijd mijn nummer zijn en ik zal het samen met nummer 1 gebruiken. Dus ik heb een kleine 63 in de #1 en op mijn helm.

“Mijn oorspronkelijke nummer was 21 en daarmee won ik mijn eerste Moto3-race. Daarna won ik met het dubbele van 21 de titel in Moto2. En met het drievoudige van de 21 won ik de titel in MotoGP. Dus 63 betekent veel van dingen voor mij en ik ben heel dicht bij dat aantal.

“Dus in mijn bord zal ik het nummer 1 hebben, en ook het pitboard. Maar voor de rest blijf ik bij het nummer 63, in de doos en voor veel dingen. 63 zal mijn nummer zijn zoals altijd omdat ik denk dat mensen zich identificeren ik met het nummer 63.”

Het winnen van de titel in de koningsklasse met de nummer 1-plaat is iets dat mensen als Stoner, Jorge Lorenzo en Nicky Hayden ontging. Inderdaad, de laatste keer dat een rijder de #1 naar de overwinning in de koningsklasse bracht, was in het 500cc-tijdperk, met Mick Doohan, in 1998.

Stoner reed de nummer 1-plaat als Ducati’s regerend kampioen in 2008 en gebruikte het opnieuw in 2012, na het winnen van zijn laatste MotoGP-titel voor Repsol Honda.

Maar met mensen als Valentino Rossi (46), Marc Marquez (93), Joan Mir (36) en Fabio Quartararo (20) die ervoor kozen om als regerend kampioen bij hun persoonlijke startnummers te blijven, was de enige andere keer dat de #1 werd gezien in het ‘MotoGP’-tijdperk is met Hayden (2007) en Lorenzo (2011).

Lorenzo behield echter zijn gebruikelijke nummer 99 na zijn daaropvolgende titeloverwinningen in 2012 en 2015.

Alvaro Bautista, Ducati’s regerend WorldSBK-kampioen, heeft ook de #1 voor dit seizoen geselecteerd.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.