Ocon betaalt Alonso graag terug voor Hongarije door Perez te vertragen in Qatar F1-race | F1


Met Alonso als derde, kreeg Ocon de taak om Perez zoveel mogelijk tegen te houden met de Red Bull-coureur op een agressieve twee-stopstrategie.

Ocon slaagde erin zijn voormalige Force India-teamgenoot genoeg vast te houden om hem ongeveer drie seconden in rondetijd te kosten, wat Alonso hielp bij het bieden van een eerste podium sinds 2014.

Een late Virtual Safety Car-periode zorgde ervoor dat Alonso als derde eindigde voor Perez, wat Alpine’s tweede podiumplaats van het seizoen veiligstelde.

Na de race vertelde Ocon dat hij zijn teamgenoot graag wilde helpen, zoals Alonso deed tijdens de Hongaarse Grand Prix, toen hij Lewis Hamilton van Mercedes een aantal ronden afweerde, waardoor de Fransman zijn eerste Grand Prix-overwinning in de F1 kon claimen.

“Dus ik kwam in de radio en vroeg ‘hoe ver vooraan is Fernando’ en eigenlijk zei het team ‘Oh je moet nu verdedigen’ en ik zei: ‘daarom vroeg ik jullie, ik ben me bewust van die situatie!’ ‘, zei Ocon.

“Ik wilde mijn best doen om Checo zo veel mogelijk af te remmen, zodat hij Fernando tegen het einde niet zou kunnen aanvallen. De Virtual Safety Car kwam uiteindelijk, dus dat was niet nodig, maar ik vertraagde hem een ​​goede drie seconden en dat was wat we nodig hadden.

“Het was niet zo gemakkelijk te verdedigen als Boedapest, omdat de rechte stukken langer zijn en hij op versere banden stond, dus het waren andere omstandigheden, maar ik ben blij dat ik mijn rol heb gespeeld en een beetje heb teruggegeven aan wat Fernando me gaf.” in Boedapest.”

Ocon genoot van een sterke eigen race en eindigde als vijfde om Alpine de op een na grootste puntenverzameling van het seizoen te bezorgen.

Hij gaf toe dat hij “veel meer tempo in de hand had”, maar was op zijn hoede om te hard te duwen gezien de lekke banden die Valtteri Bottas, Lando Norris en de twee Williams-coureurs troffen.

“We haalden meteen twee auto’s in bij de lancering en toen slaagde ik erin Carlos in te halen aan de buitenkant van bocht 2”, voegde hij eraan toe. “Vanaf dat moment was ik niet al te verrast, want we zagen welk tempo we hadden in FP2 en ik was een van de snelste in FP2 op de lange runs.

“We wisten dat de auto het zou houden, we wisten dat de auto competitief zou zijn en daarom kon ik erop vertrouwen. Om eerlijk te zijn, lukte het me het grootste deel van de race om de band niet te laten exploderen. Ik had veel meer tempo in de hand. Het is jammer dat we het niet konden gebruiken, maar het belangrijkste was tot het einde.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: