Norris worstelt om zijn McLaren onder de knie te krijgen


Het is niet alleen Daniel Ricciardo die worstelt met de MCL35M, ook Lando Norris geeft toe problemen te hebben met de auto.

Momenteel derde in het rijdersklassement – voor Mercedes Valtteri Bottas – zou je denken dat Lando Norris één is met de MCL35M.

Niet een beetje, terwijl het weekend van Azerbeidzjan van start ging, geeft de Brit toe dat hij, net als zijn teamgenoot, moeite heeft om de auto onder de knie te krijgen.

Terwijl Norris de laatste podiumplaats in Monaco opeiste, had teamgenoot Ricciardo de race uit de hel en eindigde hij een nederige twaalfde, rondetijd door zijn teamgenoot, een primeur voor de Australiër sinds hij in de F1 kwam.

“Ik weet niet of we het bij het verkeerde eind hebben, het is gewoon nooit echt op gang gekomen”, vertelde Ricciardo vlak na de race in Monaco aan Sky Sports. “We hebben niet echt een gekke andere set-up gedaan, de auto’s, wil ik zeggen, waren qua set-up bijna identiek.

“Ik probeer daar ook niet al te slim mee om te gaan,” drong hij aan, “ik heb duidelijk meer te leren met deze auto dan Lando, dus ik probeer niet anders te zijn, ik probeer gewoon te volgen pak en ga daarmee verder.”

Norris geeft echter toe dat er ook aspecten van de auto zijn waarmee hij worstelt.

“Dit jaar is de auto anders en er zijn verschillende dingen aan de auto die je op een andere manier moet rijden”, vertelde hij aan verslaggevers. “Ik leer nog steeds veel, bij elke race die we doen, over de auto.

“Ik zou zeggen dat Monaco mijn beste kwalificatie was die ik heb gedaan,” voegde hij eraan toe, “maar ik heb fouten gemaakt in eerdere kwalificaties en races omdat ik niet genoeg van de auto af wist.

“Ik leer nog veel dingen en, vooral in Bahrein bijvoorbeeld, en in de eerste paar races van het seizoen, reed ik te veel zoals de auto van vorig jaar en ik moest veel aanpassen aan de auto.

“Dus er zijn zeker veel verschillen en het is niet makkelijk geweest van vorig jaar, de afgelopen twee jaar, tot dit jaar. Ik kan niet gewoon op dezelfde manier rijden en dan gewoon een betere coureur zijn.

“Ik heb me aan veel verschillende dingen moeten aanpassen, en ik kan er nog steeds niet per se mee rijden zoals ik wil, als een voorkeur van hoe ik reed in de Formule 3 en Formule 4 en dat soort dingen.

“Ik kan er niet mee rijden zoals ik wil. Dus het is een beetje dat je je moet aanpassen, en elke auto in de F1 is anders en je moet eraan wennen.”

Vanwege de aard van de baan heeft de voormalige teamgenoot van Norris, Carlos Sainz, de Brit getipt voor verder succes dit weekend. Norris is niet overtuigd.

“Ik denk dat we zelfverzekerd en optimistisch kunnen zijn, we kunnen goed gaan”, zei hij. “Maar ik denk niet dat we iets buitengewoons of onverwachts zullen zijn.

“We hebben een goede auto en we hebben tijdens de eerste vijf races van het seizoen laten zien dat we op de meeste circuits een goede auto hebben”, voegde hij eraan toe. “Maar ik denk niet dat we er zeker van kunnen zijn dat we sneller zullen zijn dan Mercedes of Red Bull.

“We zullen ons best doen om ons hoofd naar beneden te houden en proberen een ander resultaat te behalen zoals de vorige keer.”

Bekijk onze donderdaggalerij uit Bakoe, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: