Norris juichte Russell toe vanuit de ambulance tijdens Spa F1-kwalificatie | F1


Norris werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht na zijn snelle shunt bij de uitgang van Raidillon aan het begin van Q3.

De Brit wist te ontsnappen aan zijn kapotte McLaren en heeft zondag toestemming gekregen om te racen.

Toen Q3 eenmaal was hervat, schokte Russell iedereen en stormde hij naar de top van de timesheets in de laatste momenten van de kwalificatie, voordat hij werd omvergeworpen door Red Bull’s Max Verstappen.

“Ik ben ook erg blij voor George, ik keek onderweg in de ambulance – ik wilde nog steeds naar de kwalificatie kijken – en ik moedigde George aan om voor die paal te gaan,” zei Norris.

“Dus ik ben opgewonden. Spa, alles kan gebeuren en we hadden duidelijk een goed tempo, de auto was erg fijn om te rijden vandaag. Het is cool, het zijn leuke omstandigheden om in te rijden – misschien niet helemaal aan het einde, maar de hele Q1 en Q2 was een uitdaging en daar houden we als coureurs van. Hopelijk valt het morgen mee en kan ik proberen terug te komen.”

Voorafgaand aan zijn crash zag Norris eruit alsof hij een serieuze kanshebber was voor de pole na Q1 en Q2.

Norris vindt het een gemiste kans, want een eerste pole-position lag voor het oprapen in Spa.

“Alles ging buitengewoon goed”, voegde Norris eraan toe. “Sinds de eerste ronde in Q1 ging het perfect en de auto was aangesloten, ik voelde me zelfverzekerd in de auto. Het was lastig om in Q3 naar buiten te gaan, want zelfs in de out-ronde zei ik hoe nat het was en zei dat het moest worden gestopt of zoiets omdat ik nogal wat aan aquaplaning aan het doen was, dus het was gewoon een moeilijke situatie om in te verkeren: hoeveel moet ik je wilt pushen en hoeveel niet?

“Ik denk dat het een combinatie is van een beetje te veel pushen voor het weer op dat moment, een beetje aquaplaning in het midden van Eau Rouge, wat natuurlijk niet zo goed afloopt en uiteindelijk wordt zoals ik was.

“Natuurlijk voel ik me slecht, want het ging heel goed, de auto stond in brand, Q1 en Q2 waren extreem goed en ik denk dat ik vrij gemakkelijk voor pole position had kunnen vechten, maar ik heb het team nu veel werk gegeven. te doen en waarschijnlijk een zeer late nacht, maar niet veel dat ik nu kan doen.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: