Norris: ik kan de McLaren F1-auto uit 2021 niet rijden zoals ik wil | F1


Norris was in 2021 een van de toppresteerders van de F1 met twee podiumplaatsen op zijn naam, waardoor hij derde werd in het coureurskampioenschap voor Valtteri Bottas van Mercedes.

Daniel Ricciardo heeft zich uitgesproken in zijn strijd om zich aan te passen aan de McLaren MCL35M, maar in tegenstelling tot Norris heeft hij moeite gehad om er prestaties uit te halen.

Vooruitlopend op de Grand Prix van Azerbeidzjan van dit weekend, zegt Norris dat hij zijn rijstijl voor dit seizoen aanzienlijk heeft moeten aanpassen.

“Dit jaar is de auto anders en er zijn verschillende dingen aan de auto”, zei Norris. “Je moet er op een andere manier mee rijden. Ik leer nu nog steeds veel bij elke race die we doen, over de auto. Monaco was de beste kwalificatie die ik heb gedaan en ik heb fouten gemaakt in eerdere kwalificaties en races omdat ik niet genoeg over de auto wist. Ik ben nog veel dingen aan het leren.

“Vooral in Bahrein, bijvoorbeeld, in de eerste paar races van het seizoen, reed ik er teveel in zoals de auto van vorig jaar. En ik moest veel aanpassen aan de auto van dit jaar. Er zijn zeker veel verschillen, en het was niet gemakkelijk om de afgelopen twee jaar tot dit jaar te gaan.

“Ik kan er niet gewoon op dezelfde manier mee rijden en dan gewoon een betere coureur worden. Ik heb me aan veel verschillende dingen moeten aanpassen, en ik kan er nog niet zo vroeg mee rijden zoals ik wil, als een voorkeur van hoe ik in de Formule 3 en Formule 4 reed en dat soort dingen. Ik kan er niet mee rijden zoals ik wil, dus het is een beetje dat je je moet aanpassen.”

De lange rechte stukken van Bakoe zullen naar verwachting in het voordeel van McLaren zijn.

Norris heeft de kansen van het team om tegen Mercedes en Red Bull te vechten verkleind.

“We kunnen erop vertrouwen en optimistisch zijn dat we het goed kunnen doen”, voegde Norris eraan toe. “Ik denk niet dat we iets buitengewoons of onverwachts zullen zijn. We hebben een goede auto en dat hebben we tijdens de eerste vijf races van het seizoen laten zien… dat we een degelijke auto hebben en de meeste circuits.

“Ik denk niet dat we met vertrouwen kunnen zeggen dat het sneller zal zijn dan Mercedes of Red Bull, dus we zullen ons best doen. We houden ons hoofd erbij en proberen net als vorige week een ander resultaat te behalen.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: