Nikita Mazepin heeft de ‘waarden’ van F1 in twijfel getrokken na zijn ontslag bij Haas | F1


De Russische coureur Mazepin werd voor het F1-seizoen 2022 door Haas ontslagen vanwege de invasie van zijn land in Oekraïne.

Haas werd gesponsord door Uralkali, het bedrijf dat wordt gerund door de miljardairvader van Mazepin, maar deze relatie eindigde vanwege de situatie tussen Rusland en Oekraïne.

Uralkali eiste dat Haas $ 13 miljoen aan sponsorgeld terugbetaalt voor het seizoen 2022 – maar het Amerikaanse team reageerde door nog eens $ 8,6 miljoen aan inkomstenderving te vragen.

Mazepin, die nu geen zitje in de F1 heeft, vertelde CNN over de uiteindelijke terugkeer: “Ik zou zeggen dat het grootste probleem hier de terugkeer naar de sport is waar teams sponsorgeld mogen houden zonder het contract na te komen.

“En zelfs om meer vragen, ook al zeggen ze dat ze geen geld uit Rusland willen. Dus ik weet het niet zeker, maar daarna moeten de sportwaarden voor mij geëvalueerd worden.”

Zal Nikita Mazepin terugkeren naar F1?

Hij voegde eraan toe dat zijn nationaliteit van invloed is op zijn terugkeer naar de F1: “Iedereen heeft het recht om te spreken of niet te spreken en de FIA, het hoogste bestuursorgaan, heeft me in staat gesteld om te concurreren zolang ik neutraal ben.”

Mazepin speelde slechts één seizoen, maar mikt op een comeback: “Het is op dit moment moeilijk te zeggen, omdat ik erg op mijn hoede ben dat mijn probleem is dat ik een baan ben kwijtgeraakt.

“Ik probeerde 17 jaar om naar de F1 te gaan en toen kwam ik daar uiteindelijk. Maar het is een heel klein probleem als je het vergelijkt met de grote dingen die op dit moment in de wereld gaande zijn.

“Natuurlijk zou ik graag terug willen keren naar de sport. Ik heb het gevoel dat ik daar veel onafgemaakte zaken heb.

“Maar ik moet wachten tot de zaken zijn afgekoeld. En ik weet niet eens bij wie ik terug kan komen, want, weet je, Haas heeft duidelijk gedaan wat ze deden door naar mijn mening niet het schoonste spel te spelen. Maar voor mij is het anders.”

Mazepin zei over de Russische invasie van Oekraïne: “Mijn mening is dat, wat er nu ook aan de hand is, en ik kan maar een heel klein stukje zien van waar ik in Moskou ben, het erg pijnlijk is,

“En ik voel het zeker.

“Ik leef al 23 jaar en ik leefde in een heel rustige wereld. Maar wat mijn officiële positie betreft, ik heb vaak gezegd dat het erg belangrijk is om neutraal voor mij te zijn, omdat ik een atleet ben.

“En ik vind het belangrijk om neutraal te kunnen zijn. Ook daarvoor heb ik een stichting in het leven geroepen die sporters helpt om in principe neutraal te blijven.”

In 2021, voorafgaand aan zijn debuutseizoen in de F1, kreeg Mazepin te horen dat hij onder neutrale vlag moet strijden vanwege een uitspraak van het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) met betrekking tot door de staat gesponsorde doping.

Mick Schumacher en Kevin Magnussen rijden dit seizoen voor Haas.

Volledig raceweekendschema in UK (BST) tijd:

vrijdag 22 april

12:30 uur tot 13:30 uur – Oefening 1

16.00 tot 17.00 uur – Kwalificatie

zaterdag 23 april

23:30 tot 12:30 uur – Oefening 2

15.30 uur tot 16.30 uur – Sprintkwalificatie

zondag 24 april

14.00 tot 16.00 uur – Race

Hoe kan ik op tv kijken in het VK?

Sky Sports F1 is live op vrijdag 22 april om 12.00 uur voor Oefening 1, en om 15.25 uur voor de kwalificatie, en vervolgens om 11.00 uur op zaterdag 23 april voor Oefening 2.

De opbouw van de sprintkwalificatie begint op Sky Sports F1 op zaterdag 23 april om 14.30 uur.

Kanaal 4 toont hoogtepunten van de kwalificatie om 18:45 uur

De opbouw van de race voor de Grand Prix van Australië begint op zondag 24 april om 12.30 uur op Sky Sports F1.

Kanaal 4 toont race-hoogtepunten om 18.30 uur

Hoe kan ik anders de Emilia Romagna Grand Prix volgen?

Naast tv-verslaggeving zal Crash.net in 2022 live tekstcommentaar geven van elke training, kwalificatie en racesessie.

Volg @CRASH_NET_F1 voor het laatste F1-nieuws, analyse en paddockreactie.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: