Nikita Mazepin geeft zijn mening over de gerapporteerde spanning met teamgenoot Mick Schumacher


Nikita Mazepin geeft toe dat zijn relatie met teamgenoot Mick Schumacher in 2021 vrij nauwkeurig werd geportretteerd – en “het is eerlijk om te zeggen” dat ze niet bepaald vrienden zijn.

De rookies van Haas, die tegelijkertijd opkwamen van rivalen in de Formule 2, botsten verschillende keren op het circuit in hun eerste F1-seizoen en de rivaliteit sloeg zelfs af en toe over in de media-pen, met de vreemde niet-zo-subtiele opgraving bij elkaars rijstijl .

De spanning werd tot op zekere hoogte opgevoerd door het feit dat de Haas auto was constant de langzaamste, wat betekende dat Schumacher en Mazepin alleen hun collega hadden om een ​​groot deel van de campagne rechtstreeks tegen te strijden.

Terwijl ze zich echter voorbereiden op hun tweede seizoen dat ze samenwerken, heeft Mazepin zijn relatie voorgesteld met Schumacher vooruitgaan zal niet onstuimig zijn – in plaats daarvan hebben ze, hoewel ze verre van beste vrienden zijn, een niveau gevonden waarop ze beschaafd kunnen opereren.

Op de vraag of de perceptie van de situatie van buitenaf was overdreven, vertelde Mazepin: autosport: “Ik weet niet zeker of het buiten proporties is opgeblazen. Ik denk dat er een aantal moeilijke tijden waren toen hij aan het leren was [about] ik, ik was aan het leren [about] hem.

“Elke keer als ik naar buiten ga, wil ik de auto zijn die vooraan eindigt en dat heb ik altijd gewild. En dat wil ik nooit meer tot ik de paddock verlaat en mijn pas aan een muur hang.

“Maar nu is het een heel neutrale relatie die geen hoogte- en dieptepunten kent en gewoon consistent is. En dat is de enige manier om goede resultaten te behalen in deze sport.”

R

Door toe te voegen “het is eerlijk om te zeggen” dat ze geen vrienden zijn, gaf de in Moskou geboren chauffeur aan dat hun werkrelatie aanzienlijk beter is dan de persoonlijke.

“Ik ben hier om races te winnen. Ik weet dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren in de nabije toekomst, maar de manier om het te laten gebeuren is om de best mogelijke auto te krijgen en deze op de snelst mogelijke manier af te stellen. En daar zijn twee mensen voor nodig”, legt Mazepin uit.

“Ik weet zeker dat Mick precies dezelfde gedachten, ambities en doelen in zijn denkwijze heeft, dus we doen wat nodig is voor het team. En ik denk eigenlijk dat we altijd met beide kanten van de garage proberen om een ​​beetje verder te gaan in het bereiken van die doelen.

“Natuurlijk moet je je aanpak een beetje afbouwen, wees voorzichtiger als je met een teamgenoot vecht, want in de F1 is het nogal kritiek als er iets gebeurt tussen de twee auto’s van hetzelfde team.

“Maar aan het eind van de dag zijn we hier voor Nikita Mazepin, die racet vanuit Rusland en de andere kant is zus en zo uit welk land dan ook.

“Ik leef mijn eigen leven en ik wil mijn eigen leven zo goed mogelijk maken, en ik wil ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk trofeeën heb [as possible] in mijn huis van F1 of een andere serie voordat ik iets anders ga doen.

“Dus ja, ik ben een teamspeler, maar als ik moet opgeven, zal ik het nooit doen [it].”

PlanetF1-oordeel

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: