Nieuwe Williams junior Ollie Gray vol vertrouwen in Formule 1-titelambities


De jonge Britse racer Ollie Gray is de nieuwste jongen die door Williams’ Academy is opgepikt en hij mikt op de absolute top.

Na een succesvolle periode in het karten en verschillende X30 Junior Motorsport UK- en British Kart Championship-titels te hebben verzameld, bleef Gray indruk maken terwijl hij de stap naar de Britse Formule 4 maakte, met twee raceoverwinningen en twee polen in wat zijn rookie-campagne in 2021 was. .

Nu, met de steun van Williams, keert Gray terug naar het Britse F4-kampioenschap voor 2022, waardoor Fortec Motorsport zich bij Carlin voegt.

“Vandaag is een speciale dag in mijn carrière, omdat ik officieel kan zeggen dat ik deel uitmaak van Williams”, vertelde Gray aan de Williams-website.

“Williams is een team met zoveel geschiedenis en succes in de Formule 1 en ik hoop daar ooit iets aan toe te kunnen voegen.

“Terwijl ik met het team begin te werken, zijn mijn onmiddellijke doelen om me te ontwikkelen als coureur, zowel op als naast de baan, en me te concentreren op mijn seizoen 2022; Ik kan niet wachten om te beginnen.

“Er zijn veel mensen die tot nu toe een rol hebben gespeeld in mijn autosportcarrière en ik wil iedereen bedanken, in het bijzonder Sven. [Smeets, Williams sporting director]Jost [Capito, Williams CEO and team principal] en het team van Williams Racing voor hun geloof in mij.”

Smeets voegde toe: “We zijn ongelooflijk verheugd om Oliver te verwelkomen bij de Williams Racing Driver Academy.

“Hij toonde veel talent tijdens zijn kartcarrière en het team was onder de indruk van zijn debuutjaar in eenzitters.

“We kijken er allemaal naar uit om met Oliver samen te werken om zijn progressie door de junior motorsportladder zo goed mogelijk te ondersteunen, en ik ben ervan overtuigd dat hij een grote aanwinst voor ons team zal zijn.”

Gray heeft zeker geen gebrek aan vertrouwen in zijn kunnen, en stelt dat hij er volledig van overtuigd is dat hij kan worden Formule 1 Wereldkampioen in de toekomst.

Spreken in een Williams-video op sociale mediazei hij: “Dit is waarschijnlijk, uiteraard, de grootste stap voorwaarts in mijn carrière tot nu toe.

“En ik kijk ernaar uit om door de F3, F2 en F1 te gaan en op een dag ook wereldkampioen te worden, ik heb er alle vertrouwen in.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: