“Niemand zal zich herinneren” mijn sterkste F1-race van 2021 – Sainz | F1


Sainz eindigde zondag als derde achter Max Verstappen en Lewis Hamilton op het Yas Marina Circuit.

Na de race lag de focus op de stopzetting van de Safety Car en de beslissing van FIA-racedirecteur Michael Masi om slechts een handvol auto’s zichzelf te laten ontploffen – wat schijnbaar in strijd was met de sportreglementen van de FIA ​​- waardoor Verstappen uiteindelijk een duidelijke run op Hamilton kreeg om hem in te halen om zich veilig te stellen de titel.

Sainz reed als vierde toen de Safety Car werd ingezet, maar promoveerde naar de derde plaats nadat Red Bull Sergio Perez uitschakelde.

“Het is echt een geweldige manier om een ​​zeer positief eerste jaar bij Ferrari voor mij af te sluiten”, zei Sainz. “Een heel uitdagend jaar, maar uiteindelijk bleek het een heel sterk jaar. Een jaar waar ik best trots op ben en ja, om het af te sluiten met een podium dat waarschijnlijk niemand zal herinneren – ik zal het toevoegen aan de collectie – vanwege wat er voor de deur gebeurde.

“Ik heb er erg van genoten en heb alles wat ik dit eerste jaar heb geleerd bij elkaar gezet om waarschijnlijk mijn sterkste race in Ferrari samen te stellen.

Het vierde podium van Sainz van het seizoen bracht hem naar de vijfde plaats in het coureurskampioenschap, voor voormalig teamgenoot Lando Norris en huidige Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc.

Het zette ook Sainz’ opmerkelijke reeks van het behalen van de punten voor de 14e opeenvolgende race voort.

Terugkijkend op het eindigen van de ‘best of the rest’ achter het Mercedes-paar en Red Bulls, voegde Sainz toe: “Het is niet zo dat een vijfde, zesde of zevende plaats in het kampioenschap vandaag mijn humeur zou hebben veranderd toen ik de winterstop inging. Het is weer een sterk teken dat dit jaar sterk was, dat dit jaar positief voor mij was.

“Vooral de manier waarop het eindigde in dit laatste derde deel, geeft me veel vertrouwen om 2022 in te gaan, want wat er ook gebeurt en welke auto Ferrari en ik ook hebben, we zullen ervoor gaan, want mijn vertrouwen is groot.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: