Nicholas Latifi: Williams-coureur ontving doodsbedreigingen na crash in Abu Dhabi


Nicholas Latifi afgebeeld in zijn Williams-auto tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi
Latifi crashte met nog vijf ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi

Williams-coureur Nicholas Latifi zegt dat hij “extreme” doodsbedreigingen ontving nadat zijn crash tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi ertoe leidde dat Max Verstappen controversieel de Formule 1-wereldtitel won.

De 26-jarige Latifi crashte met nog vijf ronden te gaan, waardoor de safety car werd ingezet.

De race werd vervolgens hervat met nog één ronde te gaan, waarin Verstappen Lewis Hamilton passeerde om de race en de titel te winnen.

In een stellingexterne link, Canadian Latifi zei dat hij “veel haat en misbruik” had ontvangen.

Hij onthulde: “Teruggaand naar het raceweekend, zodra de geblokte vlag viel, wist ik hoe de dingen waarschijnlijk zouden gaan verlopen op sociale media.

“Het feit dat ik dacht dat het het beste zou zijn als ik Instagram en Twitter een paar dagen van mijn telefoon zou verwijderen, zegt alles wat we moeten weten over hoe wreed de online wereld kan zijn.

“De daaruit voortvloeiende haat, misbruik en bedreigingen op sociale media waren niet echt een verrassing voor mij, want het is gewoon de grimmige realiteit van de wereld waarin we nu leven. Ik ben geen onbekende in het negatief over praten online, ik denk dat elke sport persoon die op het wereldtoneel concurreert, weet dat ze onder extreme controle staan ​​en dit komt soms met het territorium.

Maar zoals we keer op keer hebben gezien, in alle verschillende sporten, is er maar één incident op het verkeerde moment nodig om de zaken volledig buiten proporties te laten komen – en het slechtste in mensen naar boven te halen die zogenaamde ‘fans’ zijn. van de sport. Wat me schokte was de extreme toon van de haat, het misbruik en zelfs de doodsbedreigingen die ik ontving.”

Het bestuursorgaan van de sport, de FIA, is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen van afgelopen weekend in Abu Dhabi, waar racedirecteur Michael Masi de eigen regels van de organisatie niet leek te volgen als het ging om de uitvoering van een late safety-car-periode.

De FIA ​​heeft toegegeven dat de controverse rond de race het imago van de F1 aantastte.

Latifi, die zijn F1-debuut maakte tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020, voegde toe dat “slechts één groep mensen” een verontschuldiging van hem nodig had – en dat was zijn team.

“Gelukkig zit ik goed genoeg in mijn vel en ben ik al lang genoeg in deze wereld dat ik redelijk goed werk kan verrichten door alle negativiteit gewoon over me heen te laten komen”, zei hij.

“Maar ik weet dat ik niet de enige ben die denkt dat een negatieve opmerking altijd meer lijkt op te vallen – en soms genoeg kan zijn om 100 positieve te overstemmen.

“Mensen zullen hun mening hebben en dat is prima. Een dikke huid is een groot deel van het atleet zijn, vooral als je constant in de positie bent om gecontroleerd te worden.

“Maar veel van de opmerkingen die ik vorige week ontving, gingen over de grens naar iets veel extremers. Het baart mij zorgen hoe iemand anders zou reageren als hetzelfde niveau van misbruik ooit tegen hen zou worden gericht. Niemand zou de activiteiten van een vocale minderheid moeten toestaan dicteren wie ze zijn.

“De gebeurtenissen van de afgelopen week hebben me doen inzien hoe belangrijk het is om samen te werken om dit soort dingen te stoppen en om degenen aan de ontvangende kant te ondersteunen.

“Ik realiseer me dat het onwaarschijnlijk is dat ik degenen die zich op deze manier tegenover mij hebben gedragen, zal overtuigen om hun gedrag te veranderen – en misschien proberen ze deze boodschap zelfs tegen mij te gebruiken – maar het is goed om dit soort gedrag aan de kaak te stellen en niet te zwijgen.”

Rond de BBC iPlayer-bannerRond de BBC iPlayer-voettekst

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: