Nicholas Latifi: Beste F1-kwalificatie had nog beter kunnen zijn


Terwijl Nicholas Latifi zich kwalificeerde als beste P12 in zijn carrière in Spa, voelde hij dat het een reële mogelijkheid voor hem was om in Q3 te komen.

De Canadees was in het eerste deel van de kwalificatie in vorm als beide Williams auto’s maakten een opmars naar hun rivalen door rechtstreeks op middelzware banden te rijden, waardoor ze vanaf het begin een tempovoordeel boden.

De gridpositie van Latifi zal daarna stijgen naar P10 Valtteri Bottas en Lando Norris krijgen vijf strafpunten voor respectievelijk het veroorzaken van een aanrijding in de eerste ronde in Hongarije en een versnellingsbakwissel. En hoewel hij het leuk vond om voor zijn team in natte omstandigheden te kunnen rennen, voelde Latifi dat een beter resultaat mogelijk was als hij op het juiste moment nog een vliegende ronde had gereden.

“Boven alles natuurlijk mijn beste resultaat in de kwalificatie in de F1, maar ik ben gewoon blijer dat ik wat ervaring heb opgedaan met hardlopen op nat wegdek”, vertelde de Williams-coureur aan Sky Sports na de kwalificatie.

“Het is één ding waarvan ik voelde dat ik veel vertrouwen had in onze auto, het rijden op nat wegdek. Vorig jaar hadden we eigenlijk alleen Oostenrijk en Turkije, dat was toen iets anders.

“Dit jaar in Imola heb ik geen van de ronden van de race gereden en ik voelde me gewoon niet op mijn gemak in onze auto als het regent.

“Dit was een goed moment voor mij om me op mijn gemak te voelen, ronden te rijden en ervaring op te doen, dus uiteindelijk best blij met mijn beste resultaat en meer, zodat ik weet dat er nog veel meer van mij kan komen.

“Er waren een paar kleine fouten die ik maakte in mijn laatste ronde en over het algemeen een positief resultaat. De regen maakt het voor iedereen uitdagender en hoewel beide auto’s het overleefd hebben, maakt het het gemakkelijker om verkeerd te rijden vanuit het oogpunt van het rijden en ik denk dat ik de eerste was die mijn laatste ronde reed op een steeds beter wordende baan.

“Dus ik denk dat we in Q3 hadden kunnen zitten als we het misschien wat beter hadden getimed en met een betere ronde van mijn kant. Ook dat geeft vertrouwen, maar toch heel blij.”

F1 TV Pro is twee maanden voor de halve prijs! Om aanspraak te maken op deze fantastische korting, klik op de volgende link en gebruik de actiecode SPA50 bij het afrekenen!*

*Aanbieding verloopt op zondag 29 augustus om 23:59 uur. Aanbieding alleen beschikbaar op Pro. Klanten moeten een maandelijks abonnement afsluiten en deze aanbieding kan alleen op internet worden ingewisseld. Aanbieding niet beschikbaar in NL, FR of NZ.

Latifi’s Williams-teamgenoot, George Russel, reed wat misschien wel een van de geweldige natte ronden van de moderne Formule 1 was om zijn auto op de eerste rij van de grid te zetten in een hectische kwalificatiesessie.

Max Verstappen pakte pole position, maar Q3 werd gestopt na de enorme impact van Lando Norris in de bandenbarrières bij Raidillon. Hoewel hij uit voorzorg een röntgenfoto van zijn elleboog had, heeft Norris sindsdien toestemming gekregen om op zondag te racen.

Latifi kon meevoelen met de McLaren coureur, erkennend dat het een zware dag was voor coureurs op en neer op de grid.

“De hele dag regent het af en toe, soms heel hard, en net toen ik naar de weegbrug liep, hoorde ik Vettel zeggen dat het rode vlag moest zijn.

“Het is duidelijk een zeer snelle baan, ik weet niet of hij aquaplaning heeft gehad of wat er is gebeurd, maar het kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Het is natuurlijk een heel lastige sessie.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: