Nelson Piquet verontschuldigt zich bij Lewis Hamilton – maar betwist vertaling van aanstootgevend woord | F1


Deze week verschenen er beelden, voorafgaand aan de F1 Britse Grand Prix, van de ex-F1-wereldkampioen uit Brazilië die Hamilton een woord noemde dat volgens de reguliere Braziliaanse media racistisch was.

Piquet’s dochter Kelly, de vriendin van Max Verstappen, steunt sindsdien de opvatting dat hij niet racistisch wilde zijn door een bericht op sociale media te liken.

Piquet gaf woensdag een verklaring af: “Ik wil graag duidelijkheid scheppen in de verhalen die in de media circuleren over een opmerking die ik vorig jaar in een interview heb gemaakt.

“Wat ik zei was slecht doordacht, en ik verdedig het niet, maar ik zal verduidelijken dat de gebruikte term er een is die in het Braziliaans Portugees algemeen en historisch is gebruikt als synoniem voor ‘man’ of ‘persoon’ en was nooit bedoeld om te kwetsen.

“Ik zou het woord waarvan ik ben beschuldigd nooit in sommige vertalingen gebruiken. Ik veroordeel ten zeerste elke suggestie dat het woord door mij is gebruikt met het doel een chauffeur te kleineren vanwege zijn huidskleur.

“Ik bied mijn oprechte excuses aan aan iedereen die getroffen is, inclusief Lewis, die een ongelooflijke coureur is, maar de vertaling in sommige media die nu op sociale media circuleert, is niet correct.

“Discriminatie hoort niet thuis in de F1 of de samenleving en ik ben blij om mijn gedachten daarover te verduidelijken.”

Kelly Piquet houdt van post verdedigende vader

De vriendin van Max Verstappen, Kelly Piquet, lijkt haar vader Nelson te hebben verdedigd door een Instagram-bericht te liken van een familielid dat hem steunt.

Rodrigo Piquet, een familielid van Nelson, verdedigde de drievoudig wereldkampioen op sociale media en schreef op Instagram: “Inacinha, onze tweede grootmoeder en de moeder van mijn vader en de ziel en het hart van mijn oom.

“Ze noemde ons allemaal zo” [neguinho]. Het is niet zo, maar het gaat over liefde.

“Hypocriete wereld.”

Rodrigo’s account werd privé gemaakt kort na het delen van zijn bericht, dat geliked werd door Nelson’s dochter Kelly.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: