MotoGP

Mugello MotoGP: Raul Fernandez “kotste op de motor”, annuleert zomervakantie om “als een beest” te trainen | MotoGP


Hoewel de RNF Aprilia opgetogen was met de resultaten van zijn armpompoperatie na Jerez, was hij ziek geweest in de aanloop naar het Mugello-weekend en viel hij zaterdag twee keer zwaar.

Nadat hij fabrieks-Aprilia-ster Maverick Vinales de eerste elf ronden door het veld had geschaduwd, begon Fernandez zich moe te voelen en daarna, letterlijk, misselijk.

“Ik ben heel blij met mijn arm”, begon hij. “Het beste wat ik heb gedaan, was een operatie ondergaan.

“Maar na de crash van gisteren voelde ik me erg slecht in de race.

“In het begin zat ik achter Maverick, Oliveira en we waren in een aantal ronden in de buurt van Aleix.

“Ik weet niet waarom, maar halverwege de race begon ik me heel slecht, heel slecht, heel slecht te voelen. Ik weet niet of het door de crash komt of door de [painkilling] pil, maar ik braakte op de fiets.”

Fernandez bereikte de finish van de 23 ronden maar vervaagde terug naar de 17e.

“Ik heb het geprobeerd tot het einde van de race, maar ik reed slecht. Wijd gaan. Mijn lichaam was niet goed. Ik was super moe’, legde hij uit.

“MotoGP is nu super competitief. En als je niet 100% bent of niet 100% traint, zit je in de shit.

“Op maandag, dinsdag voelde ik me slecht thuis [with flu]. Daarna had ik twee grote crashes. Ik begon pillen te slikken. En vandaag voelde ik me slecht met mijn lichaam. Nu voel ik me super moe en heb ik hoofdpijn.”

Fernandez zegt zomerstop af, gaat trainen als ‘een beest’

De voormalige Moto2-titelrunner-up onthulde dat hij en RNF de komende evenementen, in opeenvolgende weekenden op de Sachsenring en Assen, nu behandelen als een soort voorbereiding op het seizoen, met als doel om na de zomerstop in Silverstone weer op volledige fysieke kracht te zijn. .

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan het team, maar we zullen in de toekomst een aantal kansen krijgen en ik zal je nu vertellen dat ons doel is om 100% naar Silverstone te gaan, omdat we de zomervakantie hebben om ons goed voor te bereiden”, zei Fernandez.

“Ik denk dat de Sachsenring een goed circuit voor ons zal zijn, maar het belangrijkste is om 100% op Silverstone aan te komen. Ik zal me voorbereiden als een dier en [hope] om niet van die stomme dingen te hebben die betekenden dat ik niet kon trainen zoals normaal.

“Dit is niet het voorseizoen, maar we zullen het als een voorseizoen beschouwen om onze snelheid te herstellen tot de zomerstop. Dan doe ik geen zomervakantie. Ik ga trainen en me goed voorbereiden op het tweede deel van het jaar.”

Teamgenoot Miguel Oliveira, die terugkeerde van een ontwrichte en gebroken schouder in Jerez, crashte halverwege de Grand Prix.

“Ik ben blij dat ik er weer was. Het was een weekend waar de progressie er was. Ik had snelheid, ik had het tempo. Ik kon de race gewoon niet afmaken, wat jammer was”, zei de Portimao, die zich als 18e kwalificeerde en als 13e eindigde toen hij crashte.

“Ik zag mezelf in een positie waarin ik misschien zou kunnen strijden voor de top 10 en ik had goede hoop dat ik het zou kunnen. Aan het einde was dit [only] mijn tweede lange race dit jaar en ik ben blij dat ik er minstens de helft van heb kunnen doen en competitief ben.

“Het mooie is dat we komend weekend weer een race hebben. Dan kunnen we hopelijk de zaken omdraaien en de hele crew het resultaat geven dat ze verdienen.”

Oliveira is als twaalfde geëindigd in de sprint toen Fernandez 19e werd.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.