MotoGP

Mugello MotoGP: Marc Marquez: “Vrijdag was Mir, gisteren was Rins, vandaag was ik – gelukkig ontsnapte ik” | MotoGP


Natuurlijk miste Marquez drie van die rondes vanwege een handbreuk in Portimao, maar – inclusief de finale van Valencia vorig jaar – is het de eerste keer in zijn carrière dat hij uit vier opeenvolgende MotoGP-races crasht.

De laatste ondergang van Marquez vond plaats in de zesde ronde van de Mugello-race op zondag, toen hij wijd ging in de laatste bocht en vervolgens laag schoot vanuit zijn Repsol Honda.

De achtvoudig wereldkampioen wist wat hij verkeerd had gedaan, door te proberen op het vuile gedeelte van de baan te keren.

“Ik probeerde mezelf tijdens de race onder controle te houden. Ik zette de zachte band, maar ik viel in het begin niet aan om de band te behouden en ik wist dat mijn positie 6-7 was, en ik was al beter dan dat”, zei Marquez, die vanaf de tweede plaats was gevallen op de grid naar de zevende plaats in de sprintrace op zaterdag.

“Maar ik beefde enorm – al in de eerste ronde had ik een grote blokkade in bocht 10 waardoor ik bijna crashte en ik begreep niet waarom. gelijk aan Portimão [when Marquez collided with Miguel Oliveira, injuring them both].

“Toen had ik daar nog een slot op [final] zet de remmen aan. Ik ging wijd en toen maakte ik mijn fout. Ik leunde niet meer dan normaal, maar het was vuiler uit de lijn en ik verloor de voorkant.

Marquez: Honda-rijders crashen te vaak

Na een weekend waarin twee andere Honda-rijders, teamgenoot Joan Mir [finger damage) and then LCR’s Alex Rins (broken leg) were sidelined by injures, Marquez suggested such incidents are a direct result of needing to take too many risks.

“Friday was Mir. Yesterday was Rins. I wish the best recovery for both of them. Today was me. Lucky for me, I escaped from that crash [unhurt]’, zei Marquez. “Ik probeerde mezelf hier veel onder controle te houden omdat ik weet dat je bij een crash met deze hoge snelheden normaal gesproken geblesseerd raakt, zoals Mir en Rins.

“Maar we crashen te veel. Honda heeft rijders met een winnaarsmentaliteit en als je rijders met een winnaarsmentaliteit neerzet en je hebt niet de kans om [up] daar is het probleem dat je steeds vaker crasht omdat we meer pushen dan de anderen om rondetijden te behalen. En dit is wat er gebeurde.

Maar ik blijf doorgaan, ik blijf pushen en we moeten samen zijn en met het team samenwerken om de situatie voor de toekomst te veranderen. Voor deze volgende races, het tweede deel van het seizoen, en vooral voor volgend jaar.”

Márquez: Sachsenring? Ik weet wat ik in het verleden heb gedaan, ik hoop dat ik het in de toekomst kan doen

Marquez gaat nu rechtstreeks naar de Sachsenring, zijn meest succesvolle circuit in Grand Prix-races, maar een evenement dat hij vorig seizoen miste vanwege een armoperatie.

Marquez heeft elf keer gewonnen bij de Grand Prix van Duitsland, waaronder acht keer in de MotoGP-klasse, en is sinds 2009 niet meer verslagen op het krappe en bochtige circuit tegen de klok in in de 125cc.

“We komen uit een heel moeilijk moment en het zal moeilijk zijn, ook al is het de Sachsenring. We zullen ons best doen weekend en op de zaterdag zullen we begrijpen waar we zijn.

“Maar hier en Le Mans was hetzelfde, we waren dichterbij dan we hadden verwacht, maar het probleem is dat we veel risico’s nemen”, herhaalde Marquez.

“Het probleem is dat als we een andere keer crashen, het mentaal moeilijk is.

“Het is moeilijk, maar ik ga door. Ik blijf pushen en de rest kan me niet schelen… Ik weet wat ik kan doen, wat ik in het verleden heb gedaan en ik hoop dat ik het in de toekomst kan doen.”

Mugello markeerde de eenjarige verjaardag van Marquez’ terugtrekking uit de MotoGP-actie om een ​​vierde operatie aan zijn rechterarm te ondergaan. De #93 had zich als twaalfde gekwalificeerd en eindigde een jaar geleden als tiende.

“Wat ik deed [compared to last year] is een enorme stap voor mezelf. Vorig jaar zat ik hier op een vergelijkbaar niveau als Nakagami [eighth last year, 13th on Sunday] omdat ik veel worstelde met mijn fysieke conditie”, zei hij.

“Nu ben ik klaar over mijn fysieke conditie. En zoals ik gisteren al zei, in 10 ronden [Sprint] je kunt zo precies, zo geconcentreerd zijn en veel van je vaardigheden en je fysieke conditie gebruiken om de race uit te rijden. Of om een ​​enkele ronde te rijden zoals in de kwalificatietraining.

“Maar om 23 ronden te rijden [like that] in de race is onmogelijk.

“De Ducati rijders rijden erg snel. Dit verhoogt het niveau. En ik was veel sneller dan vorig jaar met een zeer vergelijkbare fiets. Dit is dus het enige waar ik wat rustiger van word.”

Marquez heeft dit seizoen tot nu toe slechts 15 punten gescoord, allemaal uit sprintraces.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: