MotoGP

Mugello MotoGP: Brad Binder: 227,5 mph? Ik heb de limiter nog niet geraakt! | MotoGP


Sprekend na een vijfde plaats in de belangrijkste Grand Prix-race van zondag, glimlachte de Zuid-Afrikaan:

“Eerlijk gezegd heb ik de limiter nog niet bereikt, dus er is duidelijk nog een paar k’s voor ons!”

Afgezien van de topsnelheid zelf, trokken Binder en KTM ook de aandacht door 12,1 km/u sneller te zijn dan zijn beste snelheid tijdens het evenement van vorig jaar (354,0 km/u).

Ter vergelijking: de hoogste Mugello-snelheid in 2022 was een 363,6 km/u van Ducati’s Enea Bastianini, die dit keer ook de snelste Desmosedici was met een vergelijkbare 364,8 km/u.

“Het is raar. Je voelt geen 3-4-5 ks extra. De plek waar je het echt voelt, is wanneer je rechtop gaat zitten om op dezelfde plek te remmen en je gaat 10-15 km sneller [in a slipstream]’, zei Binder.

“Dan voel je het verschil en merk je: ‘Ik kwam daar vrij snel binnen’.

“Maar het is indrukwekkend. In de sprintrace kreeg ik een paar hele goede slipstreams en mijn motor sleepte! De jongens hebben fantastisch werk geleverd en het is best gaaf om dat record weer te hebben.”

Binder en teamgenoot Jack Miller voerden vervolgens de warm-up aan met respectievelijk 362,4 en 360,0 km/u, maar de Grand Prix van de middag kende ‘slechts’ een piek van 358,8 km/u vanaf de RC16.

“We hadden tegenwind op het rechte stuk. Ik denk dat daar de snelheid naartoe gaat,’ legde Binder uit.

Binder in een spin op zondag

Binder, elfde in de sprint na het uitzitten van een lange ronde, schakelde over van de zachte naar medium achterband voor de volledige race. Achteraf gezien, en wetende dat teamgenoot Miller (zevende) geen echte uithoudingsproblemen had met de zachte, was het misschien een vergissing.

“Na ongeveer 10 ronden begon ik te denken dat ik misschien een kans had om de jongens voor me te vangen en ronde na ronde ging ik gewoon een beetje langzamer, een beetje langzamer, een beetje langzamer… En het kwam allemaal neer op alleen de grip aan de achterkant, ‘zei Binder.

“Ik spinde zo veel en tegen de tijd dat ik nog 5 ronden te gaan had, had ik absoluut geen band meer aan de rechterkant en draaide het ding recht omhoog. Het was dus echt lastig om de fiets naar huis te krijgen.

“We gebruikten de medium band in de veronderstelling dat die wat langer mee zou gaan, hoewel dat niet echt nodig was als we naar de slijtage van gisteren keken. Maar ik denk dat ik met minder grip misschien wat meer spin had en als je veel spint, vernietig je ook de band. Dus ik denk dat dat misschien is wat er vandaag is gebeurd, maar ik weet het eigenlijk niet.

“Mugello was een beetje meer uitdaging dan ik voor ons had verwacht, maar het is wat het is.

“Iedereen is hier om te winnen, maar aan het eind van de dag, als het niet goed gaat, is een vijfde niet slecht. Maar als het al een stuk beter gaat [for us this season]vijfde voel me niet zo geweldig.

‘Dus het is grappig hoe [expectations] evolueren, maar dat is sport, als je het gevoel hebt dat je meer hebt en natuurlijk meer kunt leveren, krijg je altijd dat gevoel van een beetje teleurstelling.”

Binder is nu achter Jorge Martin gezakt voor de vierde plaats in het wereldkampioenschap op weg naar de Duitse Grand Prix van dit weekend.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.