MotoGP Valencia: Quartararo: ‘Geen Ducati-circuit, maar ze eindigden 1-2-3’ | MotoGP


Nieuwe MotoGP-wereldkampioen Fabio Quartararo herhaalde de zorgen van voormalig titelwinnaar Joan Mir in het angstaanjagende tempo dat de Ducati’s lieten zien in de slotrondes van 2021.

Quartararo eindigde de laatste drie ronden zonder podium, zijn bijna perfecte run van de eerste rij begint op te drogen om Yamaha’s zwakte bij het inhalen volledig bloot te leggen.

“Om eerlijk te zijn deden we het slecht in de kwalificatie en konden we niet inhalen”, zei Quartararo nadat hij als achtste was gestart en als vijfde was geëindigd, in de wielsporen van Mir’s Suzuki.

Maar het was de ‘enorme stap’ van Ducati, die vier van de laatste zes races won (Honda’s Marc Marquez de andere twee) en het podium vulde op een circuit in Valencia dat niet duidelijk geschikt was voor de Desmosedici, waardoor de jonge Fransman ‘meer bezorgd’ voor volgend seizoen.

“Iedereen zei dat dit circuit geen Ducati-circuit was, maar ze deden het 1-2-3 in de kwalificatie en de race”, zei Quartararo. “Ze hebben een enorme stap gemaakt, dus ik maak me meer zorgen over volgend jaar, maar dit [isn’t] iets waar ik nu teveel mee bezig ben.

“Ik moet het aan Yamaha overlaten. Ze weten wat ze moeten doen om volgend jaar beter te worden. Natuurlijk hebben we niet het volste vertrouwen omdat ze een stap zetten, maar we zijn de wereldkampioen van dit jaar. Dus we moeten geniet ervan.”

Quartararo heeft al lang duidelijk gemaakt dat Yamaha voor 2022 echte topsnelheidswinst moet boeken.

“Ik geef altijd mijn maximum en ik denk dat je het kunt zien. Maar vandaag kwamen we aan de limiet van de fiets”, legde hij uit. “Om eerlijk te zijn was het moeilijk om te begrijpen hoeveel draaien, rijden en vermogen ze hebben [Ducati] hebben.

“Omdat ik achter Jack stond en… ik weet niet hoeveel pk ze hebben, maar ze hebben veel. Dus uiteindelijk is het iets waar Yamaha aan moet werken.

“Ik herhaal het vaak tegen Yamaha, maar ik denk dat ze weten wat ze moeten doen. Dus dat is het.”

Gevraagd of de boodschap aan Yamaha duidelijk genoeg was, was Quartararo onvermurwbaar:

“Ik vertel het niet aan iemand en Yamaha zal van iemand horen. Ik vertel het rechtstreeks aan Yamaha”, zei hij. “In Qatar vroeg ik meteen om het holeshot-apparaat, ze konden het vrij snel doen.

“Nu vragen we veel dingen, met de 1-2-3 van wat we echt nodig hebben om competitief te zijn, want op dit moment hebben we veel sterke punten, maar ook veel zwakke punten.

“We moeten een stap zetten als we opnieuw willen vechten – niet opnieuw vechten, vechten een beetje gemakkelijker, want op dit moment heb ik het gevoel dat we zelfs vandaag als vijfde zijn geëindigd. Ik voelde me veel op de limiet.

“Dus eens kijken. Ik denk dat we vandaag een geweldige race hebben gereden omdat ik me heel slecht voelde, en als je je heel slecht voelt, maar je maakt een top vijf, dan vind ik het een geweldige prestatie.”

Valentino Rossi was de op één na beste Yamaha-rijder, op de tiende plaats en acht seconden achter Quartararo, wiens fabrieksteamgenoot Franco Morbidelli elfde was toen Ducati de teamtitel pakte om toe te voegen aan de constructeurskroon.

Quartararo en Morbidelli zullen tijdens de Jerez-test van deze week de voorbereidingen van Yamaha voor het seizoen 2022 voortzetten.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: