MotoGP

MotoGP Valencia: Jack Miller: ‘Het is duidelijk dat ik me liet meeslepen, opnieuw loog mijn crewchef tegen me…’ | MotoGP


Miller was een groot deel van Q2 tweede achter Jorge Martin voordat hij crashte in bocht twee, een fout waardoor zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez hem voor kon blijven zonder de kans te krijgen om te reageren.

Maar hoewel de kwalificatie van Miller vroegtijdig ten einde kwam, blijft de aanstaande KTM-rijder een duidelijke kanshebber in de strijd om de overwinning op zondag, nadat hij op de eerste rij was gestart.

Voeg daarbij dat Miller een van de snelste rijders is geweest als het gaat om racetempo, dus een mogelijke overwinning in zijn laatste race voor Ducati kan niet worden afgewezen.

Na de kwalificatie zei Miller: “Het is hier heel belangrijk om op die eerste twee rijen te staan. Het is geen gemakkelijke baan om te passeren, ook al is er nogal wat snelheidsverschil. Ik was erg blij, vooral op die eerste band om een 29.8s.

“Ik had het gevoel dat het niet de beste ronde was en dat ik meer kon doen en in die tweede ronde gooide ik alles erop en eraan. Ik wist dat ik een goede bankier had en ik werd waarschijnlijk een beetje meegesleept.

“Ik kwam niet eens voorbij bocht twee, dus ik werd duidelijk meegesleept. Maar het was een geweldig weekend en we hebben een goed tempo gehad.”

Net als Marquez, Fabio Quartararo en een paar andere verwachte kanshebbers, gebruikte Miller FP4 om veel gegevens te genereren voorafgaand aan de seizoensfinale.

Daarin zat een verkeerde inschatting van zijn crewchef die Miller vertelde dat hij een run van 18 ronden had voltooid, wat later een stint van 20 ronden bleek te zijn.

“Ja, ik denk het wel”, voegde Miller eraan toe toen hij het had over zijn kansen om voor de overwinning te vechten. “Ik bedoel de run van 20 ronden in FP4 – opnieuw loog mijn teamchef tegen me en vertelde me dat het 18 ronden waren, maar het bleken 20 ronden te zijn.

“Het tempo is er en als je vrij kunt fietsen, komt de rondetijd naar je toe – ik wil niet zeggen dat het gemakkelijk is, want het rijden op een MotoGP-motor is niet gemakkelijk, maar het gaat gemakkelijker dan op sommige andere circuits.

“We zijn in goede vorm voor de race van morgen, maar Marc heeft honger en rijdt goed. Jorge is hier snel.

“Hij stond vorig jaar op het podium en ik heb hem het grootste deel van de race gevolgd. Ik weet dat die motoren hier hard kunnen gaan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: