MotoGP

MotoGP Valencia: Francesco Bagnaia: ‘Ik herkende dat ik een probleem had, rijder met veel ups en downs’ | MotoGP


Ondanks vijf DNF’s, waarvan vier individuele fouten gedurende het seizoen 2022, werd Bagnaia vandaag de nieuwste MotoGP-wereldkampioen in Valencia.

De Ducati-rijder werd na Casey Stoner ook de tweede MotoGP-kampioen van de Italiaanse fabrikant ooit, en de eerste in 15 jaar.

Een open en eerlijke Bagnaia ging voor de media zitten na zijn negende plaats in de seizoensfinale, waarin hij zei dat hij serieuze verbeteringen moest doorvoeren na vroege fouten waardoor een wereldtitelwinst erg mager leek.

“Het moeilijkste moment buiten vandaag; nou niet vandaag maar gisteren, was Sachsnering”, zei Bagnaia. “Ik was erg competitief zoals in Le Mans met de mogelijkheid om de race te winnen, maar ik crashte.

“Op dat moment herkende ik dat mijn zwakke punt was dat ik een renner ben met veel ups en downs, met een goede snelheid maar niet met consistentie.

“En om dat te accepteren was niet makkelijk. Vanaf dat moment herkende ik dat ik een probleem had en probeerde ik mezelf te verbeteren.”

Nadat hij zijn fouten in het begin van het seizoen had overwonnen, slaagde Bagnaia erin het grootste tekort in de geschiedenis van de koningsklasse ongedaan te maken.

Bagnaia stond tien races geleden met 91 punten achter op Fabio Quartararo, en als we Japan niet meerekenen, waar in de laatste ronde opnieuw een fout werd gemaakt, was Bagnaia zonder twijfel de beste rijder op de grid.

Van alle fouten die hij maakte, bevestigde Bagnaia dat hij even het vertrouwen verloor op de Sachsenring.

“Ik verloor net het vertrouwen in het kampioenschap voor ongeveer een uur na de Sachsenring. Maar zelfs op dat moment wist ik dat er een kans was om wereldkampioen te worden”, voegde Bagnaia eraan toe.

“We presteerden op een ongelooflijke manier in het tweede deel van het seizoen en we analyseerden alles thuis om te begrijpen waarom ik crashte, waarom ik zoveel fouten maakte.

“Vanaf dat moment hebben we iets ongelooflijks gedaan. We hebben deze titel echt verdiend.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d