MotoGP-test Valencia: Jack Miller: ‘Ik heb me gemakkelijker aangepast dan verwacht’, mist ‘ronden in woede’ | MotoGP


Een van de acht rijders die van fabrikant wisselden – waaronder rookie Augusto Fernandez – eindigde Miller net onder de drie tienden van de nieuwe MotoGP-teamgenoot Brad Binder.

Miller maakte de overstap naar KTM na vijf jaar bij Ducati en was de hele dag snel ondanks het feit dat hij geen tijdaanval zette in de slotfase.

“Veel plezier! Het weer was perfect om vandaag te testen”, zei Miller. “De wind trok een beetje aan, maar desondanks konden we relatief vroeg de baan op en reden we tot het einde van de sessie.

“Ik heb veel ronden gereden, veel plezier gehad, de nieuwe motor afgeschud, het nieuwe team begrepen en het was een goede dag.”

Wat kan Miller bereiken in het eerste MotoGP-seizoen KTM?

Millers overstap naar KTM zorgt ervoor dat hij de fabrikant verlaat met misschien wel de beste motor op de grid (Ducati), maar zoals Binder liet zien in Valencia, is het racetempo van de RC16 net zo goed als elke andere motor op zijn tijd.

Terwijl Binder er vaak in geslaagd is om meer uit zijn KTM te halen dan anderen, liet Miller ook in Japan en Thailand zien dat hij vergelijkbare prestaties kan leveren.

De kwalificatie, die de afgelopen jaren ook een probleem was voor KTM, was een kracht van Miller tijdens zijn tijd in de koningsklasse, dus je zou aannemen dat de Australiër een goede kans heeft om de Oostenrijkse fabrikant te helpen op dat gebied te verbeteren .

Over zijn aanpassing aan de RC16 zei Miller: “Om eerlijk te zijn paste ik me makkelijker aan dan ik had verwacht. Na zo’n lange tijd op een andere motor te hebben gezeten, voelde ik me vanaf het begin redelijk op mijn gemak en speelde toen met het voor de rest van de dag.

“Ik voelde me aan het eind van de dag redelijk op mijn gemak en was best tevreden met hoe we eindigden. Helaas was er geen realtime aanval en deed ik de beste tijd op een medium [rear].

“De zachte aan het eind van de dag – nou, we moesten het medium laten vallen en moesten de zachte eigenlijk gebruiken om te werken en proberen een paar verschillende dingen te krijgen [sorted].

“Ik had er graag een paar rondjes tegenaan gegooid, maar desalniettemin best tevreden met het resultaat.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: