MotoGP

MotoGP: Takaaki Nakagami over Alex Rins naar Yamaha: ‘Blauw absoluut zijn favoriete kleur!’ | MotoGP


“Ik kreeg geen nieuws vooraf”, zei Nakagami tijdens de Britse MotoGP.

“Hij is al vele jaren in blauwe kleuren [at Suzuki], en hij gaat weer terug naar blauwe kleuren. Ik denk dat het zeker zijn lievelingskleur is!” Grapte de Japanners.

Hoewel Rins slechts vijf ronden op LCR heeft gereden, bezorgde hij Honda’s hoogtepunt van het seizoen tot nu toe een schokkende overwinning op COTA. Het was ook LCR’s eerste overwinning of podium sinds Cal Crutchlow in 2018.

“Hij [Rins] heeft een goed potentieel. Helaas had hij een blessure, maar hij won de race in Austin. Hij heeft dit seizoen absoluut geweldig werk geleverd, afgezien van zijn blessure”, aldus Nakagami.

“Het is natuurlijk niet het beste gevoel [for me], slechts een paar races en toen het nieuws dat mijn teamgenoot besloot Honda te verlaten. Maar dit is het leven, besloot hij al. Ik kan alleen maar zeggen dat ik wens dat hij goed herstelt en ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer kan racen.”

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer Rins, die de best geplaatste Honda-rijder (14e) in het wereldkampioenschap blijft, fit zal zijn om weer bij Nakagami te komen en hun enige LCR-seizoen als teamgenoten voort te zetten.

Ondertussen zal de beslissing van Rins Nakagami’s kansen om zijn Honda-contract voor 2024 te verlengen zeker niet schaden.

“Ik ben blij met Honda. Natuurlijk is de situatie niet de beste. We hebben het moeilijk, allemaal [Honda] ruiters. Maar het is niet de eerste keer voor mij en ik probeer gewoon mijn werk te doen met mijn team, met HRC”, zei Nakagami.

“HRC geeft niet op. Als ik HRC zie zeggen dat dit de limiet is en ze niet werken, dan moet ik nadenken over mijn toekomst, maar ik kan zeggen dat ze heel hard werken.

“Dus ik geloof dat we er weer bovenop zullen komen. Ze werken keihard.”

Nakagami was de eerste rijder die Honda’s nieuwe high-downforce stroomlijnkapupdate op Silverstone debuteerde, waarvan hij suggereerde dat hij dit weekend op zijn beide machines voor de Red Bull Ring zou kunnen worden gemonteerd.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: