MotoGP

MotoGP Silverstone: Johann Zarco: “Goed om interesse van Honda te hebben voor 2024, WorldSBK geen optie” | MotoGP


Een Pramac Ducati-rijder sinds 2020, de plek van de Fransman lijkt serieus bedreigd te worden door Marco Bezzecchi.

De jonge Italiaan, momenteel tweede in het wereldkampioenschap, is op zoek naar een upgrade naar fabrieksspecifieke Ducati-machines voor volgend seizoen.

Als dat bij VR46 niet kan, zou Bezzecchi op kosten van Zarco moeten verhuizen naar Pramac.

Terwijl Pramac Zarco’s enige Ducati-optie is en hij in deze fase van zijn carrière geen overstap naar WorldSBK zal overwegen, is Honda als een mogelijk alternatief naar het frame verhuisd via de nieuw beschikbare LCR-stoel van Alex Rins.

“Ik ben vierde in het kampioenschap, dus waarom zou ik nu aan Superbike denken?” Zei Zarco, toen hem werd gevraagd of het een optie voor hem was. “Ook zijn we gewend te zeggen ‘als je resultaten boekt, kun je volgend jaar in de MotoGP rijden’.

“Ik doe het en ik heb nog steeds geen stoel voor volgend jaar.

“Dus dat maakt het gevoel een beetje vreemd. Maar zeker, wat ik nu doe, ik ga niet naar Superbike. Niet omdat ik niet van Superbike houd, maar ik presteer nog steeds in de MotoGP.

“Zelfs als mensen zeggen dat ik niet aan het winnen ben. Maar hoeveel jongens staan ​​er elk jaar in de top 5 van het kampioenschap? Zelfs als ik niet altijd in de top 5 eindig, ben ik een sterke soldaat en dat zal ik blijven.” .”

Zarco nam eerder deel aan drie races voor LCR Honda eind 2019 na zijn afsplitsing van KTM en bevestigde dat HRC ‘geïnteresseerd’ is.

“Het is goed om de interesse van Honda te hebben”, zei Zarco, die 15 MotoGP-podia heeft, meer dan enige andere rijder zonder een raceoverwinning. “Het is duidelijk leuk dat dit soort merken geïnteresseerd zijn, ook al hebben ze het moeilijk. Hier moeten we over nadenken.

“Maar mijn doel is Ducati met deze winnende motor en ook dit winnende team. Met Pramac voeren we het teamkampioenschap aan. Jorge en ik zijn goed samen, dus waarom niet [continue]?

“Als je denkt aan overwinningen, vechten in de topposities, dan is Ducati de place to be, want dat is de beste motor.”

Zo niet, dan is LCR “geen gek idee want het blijft Honda. Het is geen naam zoals Kawasaki als ze terug willen komen naar de MotoGP [and start from nothing].

“Maar op dit moment zijn mijn resultaten goed genoeg om over na te denken [staying at] Ducati en Pramac op een fabrieksmotor.”

Zarco eindigde als vierde in de vochtige sprintrace, maar zal in de Grand Prix van zondag weer als negende moeten starten.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: