MotoGP Silverstone: Jack Miller ‘kreeg een kleine trekker blij, schoot het op de muur’ | MotoGP


De fabrieksrijder van Ducati verloor de voorkant van zijn machine bij het binnenrijden van Stowe, aan het einde van het achterste rechte stuk, de plaats van verschillende vrijdag-ongelukken.

“Een beetje stijf nu – van vijf weken vrij om tegen een muur aan te rijden is niet geweldig, maar de rest is allemaal goed!” glimlachte Miller op vrijdagavond.

Door de verschillende schrikreacties op de harde achterband was de Australiër weer overgestapt op het medium.

“Het medium voelde fantastisch, maar ik kreeg gewoon een kleine trigger aan het einde van het rechte stuk van de rug”, legde Miller uit.

“Er stond een flinke zijwind, precies op het moment dat de baan omhoog en omlaag gaat. Waar iedereen is neergestort. Ik kwam daar te snel binnen en probeerde het te stoppen, het gebeurde niet en ik schoot op de muur. Dus niet ideaal. Ik voel me nu behoorlijk zacht!

“Maar ik was in staat om weer naar binnen te komen, leer te wisselen, weer uit te stappen op de zachte band en een behoorlijke tijd neer te zetten, dus ik kan niet te veel klagen. We staan ​​in de top 10. Het is de eerste klus voor het weekend. Dus nu moeten we het gewoon door laten gaan tot morgen.”

Miller bevestigde dat hij de kwestie van de bandenmuur aan de orde zal stellen tijdens de vergadering van de Safety Commission op vrijdagavond.

“Het is dichtbij. Ik zal het ter sprake brengen in de Veiligheidscommissie’, zei hij.

“Ik ging het grind in terwijl ik achteruit gleed en ik verloor elk gevoel van richting van waar ik was. Toen ging ik gewoon met mijn hoofd de grond in. Ik heb mijn polsen een beetje naar achteren gebogen. En toen ik me omdraaide, raakte ik de muur en stuiterde toen terug van de muur.

“Dus ik bereikte de muur en de fiets was [lying] recht naast me.

“Ik crashte nogal vroeg op de rem, ik zag bijvoorbeeld [Darryn] Binder ging naar beneden en hij bereikte de muur niet helemaal. Maar toen deed Zarco het, een paar andere jongens.

“Dus vooral als er contact is of wat dan ook, daar moet in de toekomst naar gekeken worden, denk ik. Want ja, het is best eng.

“Ik had daar vanmorgen ook even een momentje en ik probeerde gewoon de motor te stoppen voordat ik het grind in ging, ook al heb je dat uitloopgebied, het is behoorlijk krap.

“Folger had daar zijn grote moment en sloeg een paar jaar geleden min of meer tegen de muur. Ik herinner me dat.

“Ik had geluk…Maar als de motor mij heeft gevolgd, wordt het een ander verhaal. Er zit geen airbag op waar ik raak, dus of er wel of geen airbags moeten worden geplaatst [the tyre wall] een stukje verder.

“We gaan het vanmiddag bespreken en proberen tot een oplossing te komen.

Het is maar een van die dingen. De sport wordt steeds sneller en de banden worden steeds beter. Dat is hoe het gaat.

“Deze dingen zijn niet meteen te veranderen. Het is een enorme faciliteit en het is nog niet een van die punten die supergevaarlijk is. Maar natuurlijk zullen de motoren steeds sneller worden en de bochten steeds sneller.

“Dus het is iets waar we naar moeten kijken. Veel circuits zijn zo, Barcelona hebben we besproken. Het is gewoon een van die dingen.”

Miller eindigde op 0,418 seconden van leider Fabio Quartararo op vrijdag, met Johann Zarco van Pramac als de beste Ducati op de vierde plaats.

“De fiets zelf werkt behoorlijk goed”, zei Miller. “Hier heb je veel harde acceleratiepunten met een magere hoek en, vooral toen ik de zachte erin gooide, had ik een groot probleem met het soort pompen en schudden van de fiets, alleen met de hoeveelheid grip die je hebt.

“Het kostte me behoorlijk wat tijd in mijn beste ronde. En zoals ik al zei, ik was een beetje ruw en een beetje roestig toen ik weer op de fiets ging, dus ik voelde me niet zo geweldig en toen was het aan het bokten en weven zoals het was.

“Dat is waarschijnlijk het belangrijkste probleem, we waren vanmorgen op zoek naar grip en toen konden we het vinden en nu moeten we gewoon begrijpen hoe we het soepeler kunnen krijgen. Dat is het.”

Miller: Nieuwe Ducati-stoelvleugels ‘behoorlijk daar’

Gevraagd naar de nieuwe Ducati-zadel-aero die Jorge Martin en Enea Bastianini vrijdag hebben uitgeprobeerd, grapte Miller dat hij moest oppassen dat hij ze er niet uittrapte als hij op de fiets stapte.

“Ik heb het gisteren in de doos bekeken. Ik bedoel, het is mooi daarbuiten, maar ze hebben het op mijn lijst van dingen om te proberen,” zei hij. “Ik ben ronduit [trying] om de camera niet van de achterkant te trappen als ik op de fiets stap, dus ik denk dat ik waarschijnlijk wat schade aan die vleugels kan aanrichten! Maar we zullen zien.”

Bastianini onthulde dat het belangrijkste voordeel in het remmen zit: “Mijn eerste [impression] was goed, vooral op de remmen. Het is stabieler. En ook voor de [top] snelheid, het is niet slecht. En ik denk dat het voor morgen goed is voor de kwalificatie.”

Millers teamgenoot Francesco Bagnaia, die vanmorgen door de Maggots/Becketts-sectie viel, was op de eerste dag de elfde tijd.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: