MotoGP Silverstone: ‘Ik heb mijn oog op de overwinning’ – Maverick Vinales klaar voor volgende stap | MotoGP


Terwijl een eerste MotoGP-overwinning sinds de seizoensopener van 2021 in Qatar op het spel leek te liggen, speelde Maverick Vinales uiteindelijk de tweede beste na Francesco Bagnaia, waarbij de Ducati-rijder overwinning #4 van het seizoen claimde.

Vinales, die een sensationeel laat racetempo demonstreerde om een ​​uitdaging aan te gaan met nog twee ronden te gaan, probeerde de leiding te nemen in ‘Village’ [turn 13]echter, Bagnaia deed iets dat Jack Miller en Alex Rins niet konden, namelijk onmiddellijk terugvechten in bocht 14.

Op de grens van de grip van de achterbanden in dat stadium verloor Vinales het momentum aan het begin van de laatste ronde toen hij drie keer wijd liep.

“Met nog vier ronden te gaan begon ik de achterkant te verliezen omdat ik echt pushte”, zei Vinales. “Met nog tien ronden te gaan begon ik 1m 59s te maken en ik pushte veel. Ik pushte misschien te veel. Maar dat was de manier en het werkte bijna. We moeten blijven proberen.”

Op een dag waarop Aleix Espargaro vanwege een blessure moeite leek te hebben met zijn tempo – Espargaro heeft sindsdien het idee verworpen dat zijn gebroken rechterenkel het probleem was – werd al snel duidelijk dat Vinales de beste kans van het team was om een ​​tweede overwinning te behalen in de MotoGP tijdperk.

Na de afgelopen rondes te hebben geleerd met de RS-GP22, is een eerste overwinning voor de Spanjaard nu de duidelijke focus tijdens de tweede helft van het seizoen.

Vinales voegde toe: “Nou, ik ben blij [with second] maar ik heb mijn ogen op de prijs gericht [laughs]. Ik heb de overwinning op het oog omdat we daar veel in geloven.

“Maar tweede is een fantastisch resultaat voor ons en ik begon het seizoen waar we verwachten en stap voor stap bouwen we op.”

‘Aprilia heeft echt goede tractie’ – Vinales, maar is het beter dan Ducati?

Een van de grootste redenen voor Vinales’ late aanval op Silverstone was de tractie aan de achterkant, die beter leek dan de drie Ducati’s om hem heen van Jorge Martin, Miller en Bagnaia.

Dit komt na Catalunya, waar Luca Marini in de laatste ronde niet in staat was om tegen Espargaro te vechten, omdat hij beweerde dat de Aprilia-man bij die gelegenheid ook een betere grip op de achterkant had.

Vinales blijft echter onzeker of Aprilia Ducati een stap voor is op dat gebied: “Nou, je kunt zien dat de winnaar een Ducati was en vandaag heeft hij [Bagnaia] sterker was. Ik heb heel hard mijn best gedaan en er zijn zeker een paar dingen die verbeterd moeten worden.

“Bovendien kan ik mijn manier van fietsen verbeteren en we weten dat onze limiet niet hier is. Zoals we al vaak hebben gezegd, is dit een proces en het is een proces dat we op de goede manier aan het oppakken zijn.

“We racen goed, maar ik wil de volgende stap maken. Om de volgende stap te maken, moet je derde, tweede worden en die consistentie die je naar het volgende punt brengt.

“Ik had goede tractie, echt goede tractie aan het einde van de race, meer dan in het begin van de race, dus het betekent dat we de banden goed houden.

“Het is een goede race om te leren en om gegevens te krijgen, want het hele weekend zaten we tussen de top drie. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat we dit weekend hebben gedaan om het naar de volgende te brengen. Ik voel me erg sterk en dat we in staat zijn om doe het.”

Hoewel elke race anders is en de grip op de banden misschien niet altijd een belangrijke rol speelt in het resultaat, heeft Ducati dit seizoen tot nu toe zeven overwinningen behaald in vergelijking met die van Aprilia.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: