MotoGP

MotoGP Silverstone: Fabio Quartararo over Yamaha die verbeteringen doorvoert: “Ik wil geen woorden, ik wil feiten” | MotoGP


Quartararo leidt het MotoGP-kampioenschap in deze fase van het seizoen 2022, is pas een jaar later negende en heeft ruim 100 punten achterstand op Francesco Bagnaia.

De Yamaha-rijder had dezelfde problemen als in 2022, waaronder een inhaalmanoeuvre, spanning in de voorbanden en een algemeen gebrek aan prestaties, vooral in de kwalificatietrim die zo vaak een grote kracht was van Quartararo’s.

De eerste kans die Yamaha zal hebben om tekenen van verbetering te laten zien, is de Misano-test na de Grand Prix in september, en Quartararo weet dat bemoedigende woorden niet genoeg zullen zijn.

“Voor mij wordt het heel belangrijk”, begon de Fransman. “De afgelopen drie jaar heb ik veel woorden van Yamaha gekregen dat ze beter zullen worden, maar ze hebben het nooit echt laten zien en ik had het nooit echt op de motor.

“Ik wil niet meer woorden, ik wil meer feiten. Ik wil fietsen en het gevoel hebben dat we een enorme stap hebben gezet.

“Ik wil ermee op de baan rijden en verbeteringen zien. De Misano-test wordt de belangrijkste test van het jaar.”

Volgend seizoen zal Quartararo proberen om Yamaha terug naar de kop van het veld te brengen naast nieuwe teamgenoot Alex Rins, die Franco Morbidelli zal vervangen.

Na een groot deel van zijn carrière in de koningsklasse bij de Italiaan te hebben doorgebracht, gelooft Quartararo dat de komst van Rins een grote opsteker kan zijn.

Quartararo zei: “Ik denk dat het een goede zaak zou kunnen zijn voor het team. Ik heb lange tijd met Franco doorgebracht en ik wens hem het beste, maar ik denk dat het voor Yamaha een nieuwe stap wordt, een nieuwe rijder met veel ervaring en hopelijk kan hij informatie van Honda en Suzuki meebrengen.

“Hij zal in drie jaar drie motoren hebben gereden met de Suzuki in 22, Honda in 23 en 24 met Yamaha. Het wordt super belangrijk voor ons.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: