MotoGP

MotoGP Silverstone: “Enge momenten”: Johann Zarco oververhitte voorkant onder nieuwe bandenspanningsregels | MotoGP


De Pramac Ducati klom snel naar de vijfde plaats, maar begon halverwege de 20 ronden te vervagen en kwam uiteindelijk als negende over de finish.

“De race was goed in de eerste helft, ik koos ervoor om op de zachte achterband te rijden en ik denk dat het alleen de laatste vier ronden een probleem is geweest”, legt Zarco uit.

“Maar het grootste probleem was dat tijdens de halve race, toen ik nog bij Brad was [Binder] en Vinales, ik heb de ‘overtemp’ [warning] in de voorband, had een paar zeer enge momenten en verloor veel tijd.

“Ik probeerde mijn voorste temperatuur te verlagen door te vertragen, maar het ging niet naar beneden. Ik heb zoveel tijd verloren en ik kon niet vechten met de andere renners die me inhaalden.

“Dus dit was een moeilijk moment in de race, en aan het einde met een beetje regen wilde ik proberen te profiteren, maar we dachten allemaal hetzelfde en we willen niet crashen.

“Dus het was een beetje moeilijk, maar ik ben blij met het weekend en de manier waarop ik beide races heb kunnen managen. Ik heb veel dingen gezien en nu met alle races die eraan komen, verwacht ik dat ik al deze dingen echt kan aanpassen om consistent dicht bij het podium te komen.”

De Fransman was een van de velen die zorgen uitte over de hogere startdruk die nodig is om te voldoen aan het nieuwe real-time bandenbewakingssysteem van de MotoGP, dat op Silverstone van kracht werd. Dit vereist dat rijders gedurende ten minste 50 procent van een Grand Prix-race boven de minimale druk blijven.

Terwijl een hogere startdruk nodig is voor het geval een rijder het grootste deel van de race in frisse (koele) lucht doorbrengt, als dezelfde rijder in plaats daarvan andere motoren nauw volgt – zoals Zarco op zondag – de gebruikelijke verhoging van de temperatuur/druk van in ‘ vuile lucht’ leidt tot een nog groter gripverlies dan voorheen.

Direct gevraagd of de regels voor bandencontrole de reden waren voor zijn frontale problemen op zondag, antwoordde Zarco: “Zeker. Zoals ik al zei, de manier waarop we bezig waren [tyre pressures] voorheen was geen probleem voor [tyre] veiligheid. Dus ik weet niet waarom die regel er is.

“We zaten allemaal een beetje aan de veilige kant [well above the minimum pressure].

“Pecco heeft ermee geworsteld en het was ingewikkeld [for us], Ik denk. Dus ja, het is om deze reden.

“Maar zoals ik al zei, de eerste helft van de race was erg interessant. Ik was blij dat ik een goede stap had gezet en ik kon veel dingen zien door bij de andere renners te zijn.

Andere rijders benadrukten dat de koele omstandigheden in Silverstone, de regen tijdens de late race en de vloeiende natuur van het circuit van Northamptonshire het volledige effect van de hogere startdruk maskeerden.

“Ik denk eerlijk gezegd dat we dit weekend geluk hadden dat het koud was”, zei Aprilia’s Maverick Vinales over de strengere bandenspanningscontrole. “Maar laten we eens kijken in Oostenrijk, ook met het harde remmen.”

Zarco, die nu achter Binder is gegleden voor de vijfde plaats in het wereldkampioenschap, overweegt een overstap naar LCR Honda als hij volgend seizoen niet bij Ducati kan blijven.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: