MotoGP

MotoGP Silverstone: Aleix Espargaro: “Verwachting was iets te hoog aan het begin van het seizoen” | MotoGP


Espargaro begon de race als 12e, maar net als de sprint begon hij al vroeg aanzienlijke vooruitgang te boeken voordat hij Bagnaia uitdaagde voor de leiding na de crash van Marco Bezzecchi.

Een gevecht halverwege de race met Brad Binder en Maverick Vinales leek Espargaro verschillende keren de kans te hebben gekost om tegen Bagnaia te vechten, maar elke keer reageerde de Spanjaard en sloot hij zich weer in op de wereldkampioen.

Espargaro zei over zijn eerste overwinning in meer dan een jaar: “Ik ben erg blij om weer aan de top te staan! Misschien waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen iets te hoog van mijn kant en het team.

“Ik heb te veel fouten gemaakt en te veel punten verloren. Ik heb een goede snelheid gehad, veel vrijdagen en in veel sessies was ik heel dicht bij Pecco, maar dat maakt niet uit.

“Op zondag moet je snel zijn. Om de een of andere reden kon ik mijn snelheid niet matchen met de resultaten.

“Het is duidelijk dat we niet de punten hebben die we volgens mij verdienen, maar ik was snel hier op vrijdag, gisteren, helaas was het een natte race, maar ik was best tevreden over mijn prestatie. Maar vandaag was ik super overtuigd en wist dat het zou een kans voor mij zijn.”

Hoewel Espargaro wachtte tot de laatste ronde om zijn poging te wagen, was de Aprilia-rijder in positie om Bagnaia een groot deel van de race aan te vallen.

Maar terwijl de Ducati-rijder tijdens de Grand Prix last had van tractie, koos Espargaro ervoor om Bagnaia in te halen in bocht 11 van de laatste ronde.

“Mijn plan was om Pecco in bocht drie in te halen, maar in bocht twee bij het voorbereiden van de inhaalactie deed ik een highside en verloor ik terrein”, voegde Espargaro toe.

“Vervolgens probeerde ik het gat naar hem en in de laatste bocht van het circuit van vorig jaar te dichten [layout] Ik zag dat Pecco veel minder grip had dan ik.

“Ik heb daar veel tijd gewonnen en ik wist dat hij in de volgende race meer zou worstelen. Ik remde heel, heel laat, ging naar buiten en ik accelereerde beter dan hij.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: