https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP Sachsenring: Nakagami verontschuldigt zich bij Bagnaia, Rins: ‘Ik waardeer het dat ik nog leef’ | MotoGP


Nakagami legde uit dat hij was ingehaald door de slipstream achter Bagnaia, waardoor hij de controle over het stuur verloor tijdens het remmen.

Na een val raakte Nakagami’s helm het achterwiel van de Italiaan met zo’n kracht dat de Ducati-rijder neerkwam, terwijl Rins werd uitgeschakeld door Nakagami’s glijdende Honda.

De FIM Stewards noemden het een ‘race-incident’ – iets waar een aantal renners het niet mee eens waren – maar Nakagami, die de nacht in het ziekenhuis doorbracht maar morgen fit genoeg is om op de Sachsenring te rijden, vond het belangrijk om zich te verontschuldigen voor het ‘vernietigen van hun races’ en Rins achterlatend met een gebroken pols.

“Ik ben nog steeds niet 100% hersteld, maar er is zojuist bevestigd dat ik fit ben om dit weekend te rijden en dit is een wonder na dat ongeval”, zei Nakagami.

“Vanmorgen heb ik mijn excuses aangeboden aan Pecco en Alex, want na de race had ik geen kans om ze te ontmoeten omdat ik in het ziekenhuis lag. Voor mij is het heel belangrijk om persoonlijk mijn excuses aan te bieden.

“Ik legde uit dat het helemaal mijn fout was en ik verontschuldigde me omdat ik hun races had vernietigd.”

Nakagami, die een sterke start had gemaakt vanaf de twaalfde plaats, herinnerde zich wat er was gebeurd bij het ingaan van bocht één: “Ik heb geen enkele fout gemaakt op het rempunt. Het rempunt was volledig onder controle, maar helaas had ik een behoorlijk grote slipstream achter Pecco die ik niet had verwacht en op het einde kon ik niet goed stoppen.

“Ik kon de crash niet vermijden. Op het laatste moment probeerde ik de motor te stoppen, maar dat lukte niet. Ik deed de voorkant op slot en toen raakte ik Pecco en Alex.

“Dus het was natuurlijk een vervelende crash, en uiteindelijk is dit mijn fout. Dus ik legde alles uit, dat het mijn fout was, ze accepteerden de verontschuldiging en we schudden elkaar de hand. Dus dat is het.”

Nakagami voegde eraan toe dat hij een straf van de stewards zou hebben geaccepteerd, die weigerden de #30 te straffen omdat hij had geremd’op dezelfde tijd als de renners om hem heen‘.

“Als ik de penalty zou krijgen, zou ik niets kunnen zeggen omdat het mijn fout was”, zei hij.

“Uiteindelijk besloten de race-stewards dat het een race-ongeluk was… Helaas heb ik twee races van de renners vernietigd. Als ze van gedachten waren veranderd en ik een penalty zou krijgen, had ik die natuurlijk geaccepteerd.”

“Het ongeluk was door mijn fout en ik was niet de enige” [on track] dus ik sloeg Pecco en Alex, en hij liep de blessure op. Het spijt me echt heel erg voor hem.”

Takaaki Nakagami: ‘Ik waardeer het echt dat ik nog leef’

Gelukkig voor Nakagami nam zijn Arai-helm veel van de brute impact op met het achterwiel van Bagnaia.

“Vanmorgen zag ik mijn helm. Het is echt heel erg. Ik waardeer het echt, echt [being] levend omdat ze [Arai] mijn leven gered. En ik herinner me ook alles nog helemaal. Dus ja, het was super smerig, maar de Arai-helm heeft veel geholpen.

Hoewel hij ontsnapte aan ernstige hoofdletsels en breuken, zal Nakagami dit weekend pijnlijk rijden in Duitsland.

“De schouder is nog steeds erg slecht, ik heb geen verwondingen, geen breuken, maar veel ontstekingen en wat vloeistof in het gewricht”, zei hij. “Ik weet niet of de rijpositie comfortabel is of niet.

“Maar deze baan heeft slechts twee harde rempunten, bocht 1 en na de afdaling is de rest vrij eenvoudig van de fysieke kant.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: