https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

MotoGP Sachsenring: Jack Miller: Er was niemand in gevaar, maar ik crashte, ik zat fout | MotoGP


Miller, die tijdens FP4 onder gele vlag-omstandigheden crashte, kreeg later een lange rondestraf voor de Duitse MotoGP van zondag, een penalty die de Australiër er niet van weerhield om een ​​eerste podiumplaats sinds Le Mans te behalen.

Wat het echter wel deed, was dat Miller de kans kreeg om mede Ducati-rijder Johann Zarco uit te dagen voor de tweede plaats, hoewel de Pramac-rijder aanzienlijk meer worstelde met bandenslijtage tijdens de slotfase.

Maar zoals de norm is in elke categorie, is crashen onder een gele vlag meestal een slam-dunk penalty, ongeacht wat tot het incident heeft geleid.

In dit geval had Miller last van trillingen op de voorband en hoewel Aleix Espargaro – de Aprilia-rijder de gele vlaggen veroorzaakte door te crashen, even voordat Miller dat deed [final corner] – niet meer ter plaatse was, evenmin als zijn motor of marshals, Miller was niet in staat de stewards te overtuigen een penalty te vermijden, wat hij uiteindelijk juist vond.

Tijdens de persconferentie na de race zei Miller: “Je kunt met ze praten. Ik ging daar helemaal eerlijk met ze naartoe, net zoals ik met jullie ben. Ik ging daarheen en zei: ‘Hé, ik zag letterlijk de gele vlag, Ik duwde niet, ik had een beetje trilling voorin’.

“Ik zei tegen mezelf ‘niet crashen’ en ik crashte. Ik nam de gegevens, printte het uit en liet hen zien dat dit de trilling was.

“Ik begrijp dat ze een taak hebben en het is wat het is. Als je onder een geel crasht, kennen we allemaal de gevolgen.

“Voel ik me bedrogen door? Nee! Er was niemand in gevaar, maar er was een gele vlag en ik had het mis.”

Lange ronde ‘een van de meest onbetrouwbare momenten’ van de Duitse MotoGP – Miller

Dus, gezien het feit dat Miller een lange rondetijdstraf moest uitzitten, wat voor invloed had dit dan op de strategie van de toekomstige KTM-rijder?

De Australiër voegde toe: “Met de lange ronde penalty wist ik dat ik een goede start moest maken en dat deed ik niet [laughs].

“Het was alsof het eerste doel weg was, maar ik kon Fabio bereiken [Di Giannantonio] en krijg ongeveer anderhalve ronde in de vrije lucht en ik strekte hem zo veel mogelijk uit voordat ik de lange ronde deed. Ik liet het tot het laatste moment.

“De lange ronde was een van de meest onbetrouwbare momenten van de race. Er waren behoorlijk wat stenen op het gebied met de lange ronde en ik verloor bijna de voorkant.”

Fabio Quartararo haalt het beste uit de start op de eerste rij, OPNIEUW!

Net als in Catalunya werd de overwinning van Quartararo mogelijk gemaakt door een goede kwalificatieronde en een uitstekende start van de race.

In de races heeft Quartararo dit seizoen niet gewonnen, het achterblijven van zijn rivalen was het onderliggende probleem, aangezien inhalen in de MotoGP veel moeilijker is geworden door de nieuwste aerodynamische ontwikkelingen – het is ook iets waar Yamaha mee worstelt vanwege een gebrek aan topsnelheid .

Daarom is de strategie om Quartararo te verslaan schijnbaar duidelijk, vooruit komen en het de eerste paar ronden moeilijk maken voordat de bandenspanning toeneemt. Quartararo was echter sensationeel tijdens de openingsfase van de laatste twee Grand Prix’ en gaf niemand de kans om tegen hem te vechten.

“We moeten altijd op de eerste positie staan, want anders wordt het echt moeilijk”, beweerde de regerend wereldkampioen. “We moeten in ieder geval zo ver mogelijk vooraan zitten, want om de andere motoren in te halen heb ik het zo moeilijk en in het begin is het altijd een beetje makkelijker.

“Ik was met Pecco [Bagnaia] heel dichtbij, en toen hij me in de eerste bocht inhaalde, zelfs als hij niet zo wijd ging, ging ik direct naar binnen en op deze momenten moet je profiteren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: