MotoGP Sachsenring: Francesco Bagnaia: ‘Heel boos, niet te begrijpen’ | MotoGP


Beginnend vanaf pole en enthousiast om een ​​deel van de 66-punten achterstand op Quartararo weg te werken nadat hij in Catalunya was uitgeschakeld, stond Bagnaia vanaf het begin op de achterste voet en verloor de holeshot van de Yamaha-rijder.

Quartararo sneed vervolgens resoluut terug onder de fabrieks Ducati, toen Bagnaia een ronde later naar de leiding dook.

Hun duel had nog lang niet voorbij moeten zijn, de Italiaan zag er aantoonbaar sterker uit voor het racetempo, maar het was allemaal afgestoft in ronde 4, toen de achterkant van Bagnaia’s motor uitdraaide toen hij het gas opende bij het verlaten van bocht één.

De geschrokken Italiaan liep weg met de handen in de lucht, terwijl Quartararo onverstoorbaar naar een derde zege van het seizoen reed.

“Ik probeer in mijn hoofd te herhalen wat er is gebeurd, en ik kan mijn crash niet verklaren”, zei Bagnaia. “Zeker, als ik crashte, is dat omdat ik een fout heb gemaakt. Maar in deze situatie is het erg moeilijk te begrijpen waarom.

“Als je naar de gegevens kijkt, is het onmogelijk te begrijpen. Ik was zo boos, omdat ik het niet kan uitleggen. Ik ben erg boos, want als je crasht en je weet waarom, het is jouw fout, normaal ben ik erg zelfkritisch.

“Maar vandaag kan ik de reden waarom ik crashte niet verklaren. Het is dus moeilijker te begrijpen, moeilijker te accepteren.”

“Ik heb dit weekend meer dan 70 ronden gereden en in geen van die ronden voelde ik me in de buurt van zoiets. Het is nog nooit in mijn leven gebeurd om zo te crashen”, voegde hij eraan toe. “Alleen op de Ranch, maar op de Ranch ben ik op de onverharde weg.

“Mijn hellingshoek was hetzelfde, mijn snelheid was hetzelfde, ik was meer gedraaid om te vertrekken, dus het is erg moeilijk te begrijpen waarom ik crashte.

“Misschien leven alle fietsen op dit moment in een smalle marge en als je eruit gaat, crash je.”

Bagnaia: ‘Ik had twee plannen’

“Alles was perfect. Ik begon de race en had alles onder controle. Ik had twee plannen. De eerste was om vooraan te starten en te duwen. En de tweede was, als Fabio in de eerste drie ronden vooraan zat, zoals het was, was ik van plan om kalmer te zijn, slimmer te zijn, Fabio 1.5-2s te laten gaan en dan in het tweede deel van de race om dit af te sluiten kloof en probeer in te halen.

“Omdat ik bij de harde was en hij bij de medium [rear tyre]. En ik denk dat als ik erbij was, het tempo van de race zeker van 1’21.5 tot 1’21.9 was. Het zou dus moeilijker zijn voor een medium band om zo constant te blijven. Nu zijn het zeker alleen maar woorden. Maar ik denk dat ons potentieel dat was.

“Alles ging volgens plan, alles werkte goed, mijn remmen waren sterk, mijn bochtensnelheid was sterk, alles was sterk. Om die reden is het dus nog moeilijker te accepteren.

“Het enige positieve is dat we opnieuw bovenaan stonden, we waren de snelste, en ook kijkend naar het tempo, was ons potentieel hoog. Maar niets… Dit is nog een keer dat Fabio laat zien dat hij completer is dan ik.”

Bagnaia: ‘Quartararo een van de beste renners ooit’

Bagnaia’s stormachtige afsluiting van vorig seizoen, door Fabio Quartararo met 44 punten te verslaan in de laatste zes races (een gemiddelde van 7 punten per race), betekende dat velen in 2022 de Ducati-rijder verkozen boven Yamaha’s regerend kampioen.

In plaats daarvan liep Bagnaia het grind van de Sachsenring uit om de openingshelft van het seizoen af ​​te sluiten met een enorme 91 punten achterstand op Quartararo.

Het was Bagnaia’s vierde DNF van het seizoen, naast eerdere crashes in Qatar en Le Mans, werd uitgeschakeld in Catalunya en scoorde een enkel punt in de Mandalika-regen.

Wiskundig gezien moet Bagnaia de Fransman nu verslaan met een ontmoedigend gemiddelde van meer dan negen punten per race om zijn titelhoop over de resterende tien ronden te redden. Realistisch gezien, behoudens grote tegenslagen voor Quartararo, hebben de kansen op het kampioenschap van Bagnaia een wonder nodig.

Zeker omdat Bagnaia naar eigen zeggen het opneemt tegen een van de ‘grootste ooit’.

“Hij is een wereldkampioen, dus hij is een van de beste rijders ooit, dus hij wil zeker winnen”, zei Bagnaia, die uitlegde waarom hij niet verbaasd was dat Quartararo bereid was risico’s te nemen om de leiding in ronde 2 te heroveren.

“Zoals Márquez elke race probeerde te winnen, zoals Valentino, Casey, iedereen. Dus de beste renners proberen dat te doen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: