MotoGP Sachsenring: Fabio Quartararo: ‘Ik heb de hersenen uitgeschakeld’, bizar vizierincident ‘mijn fout’ | MotoGP


Op een dag waarop van Ducati werd verwacht dat hij de pole zou bemachtigen en mogelijk een lock-out op de eerste rij op de Sachsenring, had de regerend MotoGP-kampioen heel andere ideeën.

Quartararo, die tijdens de vrijdag- en zaterdagtraining moeite had met het tempo van één ronde, vond de verbeteringen die nodig waren om niet alleen een onwaarschijnlijke eerste startrij veilig te stellen, maar ook om Bagnaia uit te dagen voor de pole.

Na in zijn voorlaatste ronde een tiende van de Italiaan te zijn geworden, zou Quartararo’s laatste poging Ducati en Bagnaia hebben laten zweten toen hij het gat dichtte tot slechts +0,076s.

Maar hoewel het niet ging om het veiligstellen van de pole, is het een nieuwe start op de eerste rij die Quartararo Bagnaia zou moeten uitdagen voor de overwinning.

Quartararo niet verrast door Ducati’s tempo – ‘we wennen eraan om de Italiaanse motoren op de eerste drie rijen te zien’

Na de kwalificatie bevestigde Quartararo dat zijn laatste twee ronden gingen over het tot het uiterste gaan van wat zijn M1 aankon, zelfs als dat betekende ‘het uitschakelen van de hersenen’.

“We raken eraan gewend om alle Italiaanse fietsen op de eerste drie rijen te zien, maar ik ben blij omdat we de hele vrijdag- en zaterdagochtend niet in staat waren om met de zachte band in de top vijf te kwalificeren”, voegde de huidige leider in de serie toe.

“Maar in de kwalificatie schakelde ik de hersenen eigenlijk een beetje uit en probeerde ik een zo goed mogelijke ronde te rijden.

“De tweede plaats was geweldig en ook het tempo in FP4 was goed met beide banden. Wat onze keuze ook is [tyres] Ik denk dat we een groot potentieel kunnen hebben.”

Quartararo’s dag was niet zonder incidenten, en een bizarre dag, want in FP3 liep de Franse rijder een gebroken vizier op nadat hij het niet goed had gesloten, een fout waarvoor hij de volledige verantwoordelijkheid op zich nam.

De fout van Quartararo betekende dat hij tijdens de slotfase terug moest naar de pitlane, terwijl het ook gebeurde in wat zijn snelste ronde van de sessie had kunnen zijn.

Quartararo grapte: “Ik ben altijd een rijder die graag eerst vreemde dingen maakt”, aangezien herinneringen aan de opening van zijn leer in Catalunya vorig seizoen zeker bij hem opgekomen zouden zijn.

“Ik denk dat ik naar buiten ging en het niet goed sloot. Er waren enkele renners voor mij en Aleix [Espargaro]; Ik wist dat hij snel ging. Maar toen ik me omdraaide, kwam het vizier gewoon omhoog en toen weer los. Ik denk dat het mijn fout is en daarom werd ik niet boos.”

Bagnaia beweert dat de raceafstand van 30 ronden de grootste uitdaging zal zijn tijdens de Duitse MotoGP van zondag

Na een grapje te hebben gemaakt dat alle rijders het erover eens zouden zijn als de MotoGP het aantal rondes van de race zou verminderen, verdubbelde Bagnaia door te zeggen dat het waarschijnlijk de zwaarste uitdaging op zondag wordt, niet de extreme hitte of mogelijke bandendegradatie waarmee rijders worden geconfronteerd.

“Zeker, het feit dat we 30 ronden hebben. Zo lang geconcentreerd zijn en dit aantal ronden is nooit gemakkelijk”, zei de polesitter.

“Het is iets dat we kunnen doen. Vorig jaar was het gemakkelijk voor mij omdat ik zo was [far] achterstand, ik was 16e en ik moest zoveel posities herstellen. Het was een snelle race voor.

“Maar als je vooraan zit en alle ronden moet leiden, is het moeilijker. Ook het verbruik van de voorbanden [will be difficult].”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: