MotoGP Sachsenring: Alex Rins: Polsbeslissing na FP3, kuipkeuze ‘met mijn ogen dicht’ | MotoGP


Minder dan twee weken nadat hij was neergehaald bij Takaaki Nakagami’s ongeval in Catalunya, kreeg Rins nog meer angst toen hij een van de vele rijders was die viel in bocht één van de FP1 van vanmorgen.

“De crash was zo vreemd, maar ik kwam uit twee langzame ronden vanwege gele vlaggen in bocht één, dus misschien was het net op de rand van de band niet heet genoeg”, zei Rins. “Ik verloor de voorkant en bedekte onmiddellijk mijn hand om elk contact met de vloer te vermijden.”

Rins zat de rest van de sessie uit, waardoor hij na 13 ronden als 19e achterbleef. Vervolgens reed hij ’s middags nog 19 ronden af, kwam even op de derde plaats, voordat hij naar de elfde plaats werd geduwd.

Direct achter teamgenoot Joan Mir en slechts 0,573s van het nieuwe ronderecord van Francesco Bagnaia, is het uithoudingsvermogen in plaats van snelheid die de Duitse Grand Prix van Rins in gevaar brengt.

“Het is pijnlijk, pijnlijker dan ik oprecht had verwacht”, zei Rins over de pols. “In FP1 had ik een beetje last, maar ik dacht, misschien is de pols in FP2 een beetje warmer en kan ik het beter doen. Maar ik heb meer geleden in FP2 dan in FP1.

“Laten we kijken hoe de nacht verloopt en hoe ik me voel in FP3. Samen met Livio [Suppo]met de Suzuki-jongens, zullen we morgen na FP3 beslissen of we doorgaan of niet, omdat het een beetje moeilijk voor me is, denk ik, om de volledige race nu te voltooien. ”

Alex Rins moet nieuwe Suzuki-kuip kiezen ‘met mijn ogen dicht’

Het ongeval in Barcelona had niet alleen fysieke gevolgen voor Rins, maar ook technische.

De blessure dwong hem de test na de race te missen en dus de kans om de twee verschillende specificaties van de Suzuki-kuipupgrade uit te proberen.

Zonder verdere tests tot de herfst, moet Rins nu kiezen welke stroomlijnkap hij wil gebruiken als zijn enige echte aero-update voor het seizoen zonder een van beide op het circuit te hebben geprobeerd.

“Dit wordt moeilijk voor ons omdat Joan beide stroomlijnkappen, de twee nieuwe specificaties, in Montmelo heeft kunnen testen. En op basis van deze twee nieuwe specificaties besloot hij welke het beste bij hem paste’, legt Rins uit.

“In mijn geval moet ik een beetje met mijn ogen dicht gaan. Omdat we maar één optie kunnen goedkeuren. Gelukkig kan ik kiezen tussen de ene die Joan heeft en de andere, we hoeven niet voor beide rijders dezelfde kuip te plaatsen. ik weet het niet [which one] zeker. Ik denk erover na.”

“Ja, het kan een gok zijn”, gaf hij toe. “Misschien dacht ik dat we niet veel kunnen riskeren. Ik bedoel, de eerste kuipoptie is vergelijkbaar met degene die we nu gebruiken. En de tweede optie is meer, laten we zeggen radicaal, met een middenkap. Dat is degene die Joan gebruikt.

“Misschien moet ik de eerste optie kiezen, omdat ik niet zoveel risico wil lopen en we niet kunnen testen [the fairing first].”

Joan Mir: Beste vrijdag sinds lange tijd, ik ben blij

Teamgenoot Mir was misschien maar een fractie sneller op de timesheets, maar de voormalig wereldkampioen vond het een van zijn beste vrijdagen in lange tijd.

“Ik ben blij met vandaag, want we konden opnieuw controleren wat we tijdens de test in Barcelona hebben geprobeerd en het lijkt erop dat mijn gevoel met de motor is verbeterd. Ik was in staat om met elke band min of meer sterk te zijn”, zei hij.

“Vooral met de medium achterkant in FP2 was ik in staat om snel te zijn, dan met de harde, ik was constant, maar ik was niet in staat om de ronde, je weet wel, de grip te hebben. We moeten dus alles analyseren, maar ik ben blij, want voor het eerst op vrijdag in lange tijd zijn we er min of meer.

“Niet over de snelle rondetijd, maar over het tempo en alles zijn we niet ver. Dus ik ben optimistisch over deze GP en laten we verder werken aan deze lijn.”

De nieuwe kuip die hij had gekozen na de test in Barcelona deed het ook goed op de krappe en bochtige Sachsenring.

“Ik vind het leuk. We wisten dat voor onze fiets het aerodynamische pakket iets is dat we konden verbeteren, en dit is een stap”, zei hij. “Vooral hier waar je in sommige bochten veel wheelie hebt en die wil ik blijven gebruiken.

“Het zorgt voor meer downforce aan de voorkant. Meer gewicht aan de voorkant. Dus voor de wheelie is het beter en in de snelle bochten kan het je misschien wat meer steun geven aan de voorkant en misschien beter draaien.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: