MotoGP Sachsenring: Alex Rins: Breuk ‘nog niet genezen’, medische keuring vandaag | MotoGP


De Suzuki-rijder werd gediagnosticeerd met een breuk van het piramidale (triquetral) bot in zijn linkerpols, plus enkeltrauma, toen hij verstrikt raakte in het ongeval van Takaaki Nakagami in bocht 1 in Barcelona.

Chirurgie was niet nodig met de pols in plaats daarvan geïmmobiliseerd voordat een programma van elektromagnetische therapie en ontstekingsremmende medicatie werd gestart.

Een medische controle op woensdag door dokter Xavier Mir in Barcelona gaf Rins toestemming om naar Duitsland te reizen, maar de breuk is ‘nog niet genezen’ en Rins zal nog steeds (een steeds strengere) medische MotoGP-test moeten doorstaan ​​om op de baan te mogen .

Dr. Mir zei: “Alex Rins kwam woensdagochtend bij me op bezoek voordat hij naar Duitsland reisde om de vorm van zijn pols te evalueren, we hebben wat tests uitgevoerd en het lijkt erop dat de breuk het goed doet, maar hij is nog niet genezen.

“Het is niet bewogen en is aan het settelen. Alex wil proberen te rijden, maar misschien heeft hij deze dagen pijnstillers en fysiotherapie nodig.”

Rins voegde toe: “De afgelopen week heb ik heel hard gewerkt om te proberen mijn pols zoveel mogelijk te revalideren.

“Op advies van de medische experts heb ik me aan een herstelprogramma gehouden en heb ik geprobeerd om meer mobiliteit te krijgen en de pijn te verminderen.

“Ik hoop in goede conditie in Duitsland aan te komen en donderdag zal ik de laatste medische onderzoeken hebben met de MotoGP-dokters op het circuit, zodat ze me kunnen vertellen of ik geschikt ben om te rijden of niet… en als ik dat ben, zal ik ga ervoor!”

Het ongeluk van Rins zette een nachtmerrie van drie non-scores voort sinds de beslissing van Suzuki na Jerez om te stoppen met de MotoGP.

Ondertussen bracht teamgenoot Joan Mir, die ook de vorige twee races niet had gereden, uiteindelijk een GSX-RR naar de geblokte vlag als vierde in Barcelona (vanaf de 17e op de grid).

“De Sachsenring is echt een leuke baan om te rijden – het is langzaam en strak, maar het past goed bij onze fiets. Het is altijd een uitdaging, maar ik heb hier in het verleden een aantal goede resultaten behaald en ik hoop op een plezierige zondag”, zei Mir, die dit seizoen nog steeds geen podiumplaats heeft, maar onder de indruk was van een nieuwe Suzuki-aero en vooruitgang in de bocht. toegangsproblemen bij de Catalunya-test.

“De test die we hadden na de Catalaanse GP gaf me een boost in vertrouwen en ik wil heel graag wat van wat we hebben geleerd in het spel brengen en zien hoe het ons kan helpen om naar deze volgende races te gaan.”

Rins en Mir staan ​​momenteel op een gedeelde zevende plaats in het wereldkampioenschap, op 69 punten.

Nakagami is ook van plan om dit weekend weer op de baan te zijn voor LCR Honda.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: