MotoGP Sachsenring: Aleix Espargaro: ‘Dezelfde snelheid’ als Bagnaia, Quartararo maar… | MotoGP


De Aprilia-rijder is ervan overtuigd dat hij de snelheid heeft om Francesco Bagnaia en Fabio Quartararo te evenaren, eerste en tweede op de grid, maar de sleutel zal zijn wie het beste kan omgaan met het onvermijdelijke bandenverlies in 30 slopende ronden.

“P4 is goed genoeg”, zei Espargaro. “Ik miste de pole position met slechts twee tienden.

“Ik denk dat het tempo erg vergelijkbaar is tussen Fabio, Pecco en mij. Maar ik denk niet dat het een kwestie van snelheid zal zijn.”

De Spanjaard gaf toe dat hij een beetje vertrouwen had verloren na een vroeg ongeval in FP4, maar achteraf zag zijn harde bandentempo er weer erg competitief uit.

“Toen ik in FP4 crashte met de harde banden, kwam ik al in de snelste ronde van de sessie en het was nog maar de tweede ronde”, zei hij.

“Ik had al 10 ronden op de voorband en een nieuwe harde achterkant, dus de motor duwde een beetje, plus de volle tank. Misschien moest ik wachten om wat voorzichtiger te zijn, want die ronde zat ik al dicht bij een 1m 20s, wat goed genoeg zou zijn geweest voor P1. ”

Regerend kampioen Quartararo, die de snelste was in FP4 met een 1m 21.065s, begon de sessie met zeven ronden op een harde voorkant, terwijl hij wisselde tussen een nieuwe medium en harde achterkant.

De op één na beste Bagnaia, de snelste gedurende het grootste deel van het Sachsenring-weekend, begon met nieuwe harde banden voor en achter.

“Ik denk dat ik dezelfde snelheid heb als Pecco en Fabio. Maar de sleutel zal niet zijn wie sneller is, de sleutel zal de laatste 10 ronden zijn. Voor mij zal de degradatie van de banden groter zijn dan in Barcelona’, zei Espargaro, die er spijt van kreeg dat hij Quartararo vroeg in zijn thuis GP had laten ontsnappen, voordat hij later de tweede plaats inleverde toen hij dacht dat de race een ronde eerder was geëindigd.

“Morgen zeggen ze dat het nog heter wordt, dus de grip zal erg laag zijn en hier breng je veel tijd door op de maximale hoek aan de linkerkant.

“Een aan de rechterkant [of the tyre] Ik kan de 24 uur van Le Mans rijden!” grapte hij: “Omdat er maar twee bochten zijn en de band goed werkt. Het probleem blijft. Je besteedt veel tijd aan draaien, draaien, draaien. Dus de temperatuur van de schouder van de band wordt erg hoog.”

Espargaro, die vier podiumplaatsen heeft behaald na zijn historische Aprilia-overwinning in Argentinië, zal halverwege de race van het seizoen beginnen met 22 punten achterstand op Quartararo.

Vinales: Steeds dichterbij

Teamgenoot Maverick Vinales bereikte zijn eerste doelpunt van directe toegang tot Kwalificatie 2, maar kon slechts de negende plaats op de grid behalen, zij het slechts een halve seconde van Bagnaia’s poleposition-tempo.

“Ik ben blij omdat ik rechtstreeks naar kwalificatie 2 ben gegaan, maar ik denk dat we ambitieuzer kunnen zijn omdat we het potentieel hebben om in de top 4-5 te staan ​​en op de een of andere manier, vooral over één ronde, is het moeilijk voor mij om alles op een rijtje te zetten. samen,’ zei Vinales.

“Daar mis ik een tiende, daar een tiende, dus ik sluit nooit een perfecte ronde. Maar het zal komen en ik voel me steeds dichterbij. Dus ik ben niet blij met P9, maar ik ben blij met de [way the] weekenden en voor de races gaan.

“Het is duidelijk dat we meer willen, maar het kost tijd en we moeten ook heel goed begrijpen hoe we een stap kunnen zetten en nooit meer terugkomen. Om vooruit te blijven gaan. En als we eenmaal vooraan staan, blijven we altijd vooraan staan.”

Net als Espargaro bleef Vinales de nieuwe Aprilia-kuipupgrade gebruiken op dag twee in Duitsland, ook al zullen de echte voordelen op circuits met lange rechte stukken zijn.

“We bleven het gebruiken omdat er niets negatiefs is en gewoon een beetje meer topsnelheid”, zei Vinales, die een beste Aprilia-resultaat heeft van de zevende.

“Dat is altijd goed en maakt het je gemakkelijker om in te halen.

“Hier is het niet gemakkelijk om in te halen, maar ik kan in de afdaling inhalen, omdat de fiets erg stabiel is, en ook op het rechte stuk.”

Een pijnlijke laatste plaats op de Sachsenring een jaar geleden bracht Vinales ertoe om met Aprilia een nieuwe start te zoeken voor 2022.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: