MotoGP: Rins: Maximaal behouden resulterend in crashes, doel was om consistenter te zijn | MotoGP


Het MotoGP-seizoen 2021 was het slechtste seizoen van Alex Rins sinds zijn rookie-campagne in 2017, een seizoen waarin het rijden tot het uiterste van zijn Suzuki GSX-RR-machine resulteerde in verschillende crashes.

Rins leed een alarmerende zeven crashes in racesituaties, een van de hoogste van alle rijders. Dat omvatte ook vier opeenvolgende rondes (Portimao, Jerez, Le Mans en Mugello).

De eerste daarvan kwam tijdens een strijd om de overwinning in Portimao, wereldkampioen Fabio Quartararo 2021, terwijl Rins in Mugello in de laatste bocht crashte nadat een podium mogelijk leek.

Maar afgezien van crashes en inconsistenties, liet Rins soms tempo zien, het soort tempo dat hem de afgelopen drie seizoenen naar de top vijf van het kampioenschap bracht.

Toen hij terugkeek op zijn seizoen, verklaarde de Spanjaard natuurlijk dat consistentie iets was waarvan hij wenste dat het beter was, maar 2021 gaf hem veel leerlessen die hij wil meenemen naar 2022.

“Het is best vreemd om op dit jaar terug te kijken, want in veel opzichten is het snel gegaan, maar het is ook een heel lang en lastig seizoen geweest”, aldus Rins.

“Er zijn enkele dingen die ik zou willen vergeten, zoals de crashes en vooral de reeks van vier DNF’s op rij die ik had.

“Het was moeilijk voor mij omdat ik in elke race tot het uiterste ging en het bleef maar crashen.

“Maar ik zie dit niet als een hele slechte zaak, want in werkelijkheid heb ik veel geleerd van die worstelingen, ik moest omgaan met die teleurstellingen en die druk, en dus kan ik zeggen dat ik in ieder geval heb geleerd van de slechte momenten .

“Als team werkten we allemaal samen en ik voelde de steun van mijn team. Mijn doel was om consistenter te zijn, en we werkten allemaal samen om erachter te komen hoe we dat voor elkaar konden krijgen. Volgend seizoen willen we alles wat we hebben geleerd samenbrengen en laat het betalen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: