MotoGP Qatar: Marquez: ‘Ik heb geen fout gemaakt’, noemt Crash ‘heel vreemd’ | MotoGP


Een zware MotoGP in Qatar kwam vroegtijdig tot een einde voor Alex Marquez na een crash in bocht één, maar de Spanjaard vond dat hij niets verkeerd had gedaan.

Marquez, die voor de race van zondag al drie keer was gecrasht, ging een ronde naar beneden na het zien van rook van de motor van KTM-rijder Miguel Oliveira – Oliveira crashte ook.

Het was verre van de start tot 2022 die Marquez wilde of nodig had, aangezien dit seizoen waarschijnlijk erg belangrijk zal blijken te zijn of hij een MotoGP-rijder blijft in 2023.

Hoewel het duidelijk is dat de resultaten moeten verbeteren ten opzichte van wat hij vorig seizoen heeft gedaan en tot nu toe dit, neemt de Moto2-kampioen van 2019 niet de volledige verantwoordelijkheid voor de fout van zondag, maar zegt hij: ‘we moeten analyseren wat er is gebeurd’.

Marquez voegde toe: “Het doel van vandaag was gewoon om de race uit te rijden; na de moeilijke tijd die we hadden in de kwalificatie, was het belangrijk om te finishen en een basis op te bouwen. We hebben vandaag een verandering aangebracht in de kwalificatie en het gevoel was geweldig.

“Ik maakte een heel goede start en kon in de eerste ronde naar de 11e of 12e plaats gaan en ik ging goed en was realistisch met mijn tempo. Maar toen kreeg ik een heel vreemde crash in de eerste bocht, na het rechte stuk, Ik deed plotseling de voorkant op slot.

“We moeten analyseren wat er precies is gebeurd, maar naar mijn mening heb ik geen fout gemaakt.

“De ronde voor mijn crash zag ik wat rook uit Oliveira’s motor komen, maar ik weet niet precies wat er is gebeurd.

“Ik wil mijn team sorry zeggen, ik heb mijn best gedaan, maar zoals ik al zei, mijn doel was om de race te beëindigen en dat hebben we niet bereikt. Ik ben blij met hoe zondag verliep tot de crash, vooral hoe de race gevoel (met de fiets) kwam terug.

“Onze ogen zijn nu op Mandalika gericht om daar een goed weekend te hebben.”

Terwijl Marquez de enige Honda-rijder was die niet finishte, eindigde teamgenoot Takaaki Nakagami, die ook een groot jaar nodig heeft als hij volgend seizoen MotoGP-rijder wil blijven, als tiende voor LCR.

“Ik startte vanaf P16 en maakte een geweldige start. In bocht 1 zat ik in een goede positie”, zei Nakagami.

“Toen verloor ik in sector 1 en sector 2 mijn lijn een beetje en verloor ik posities, maar het begin van de race was goed.

“Tijdens de race zag ik een paar renners voor me crashen, dus ik probeerde gewoon kalm te blijven en ervoor te zorgen dat ik de race afmaakte.

“We hadden een goed tempo, hetzelfde als in FP4. Ik ben best tevreden, het was een beetje moeilijk op vrijdag en zaterdag, maar op zondag eindigden we in de top 10 en ik ben blij om het team te zien lachen.

“Ik wil ze allemaal bedanken. We zullen heel hard werken om ons potentieel in Indonesië te verbeteren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: