MotoGP Qatar: Marc Marquez: ik kan de achterrem niet gebruiken zoals Pol | MotoGP


Het komt niet vaak voor dat een andere Honda-rijder het beter doet dan zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez.

Maar nadat hij het veld in de eerste bocht had geleid, werd Marquez prompt gepasseerd door teamgenoot Pol Espargaro. Marquez probeerde de #44 tijdens het remmen opnieuw te passeren aan het begin van ronde 2, maar liep wijd, de eerste van een aantal van dergelijke momenten, en kon Espargaro nooit meer bedreigen.

Terwijl Espargaro aan de leiding bleef tot ronde 17 van 22, voordat een vervagende zachte voorband hem het slachtoffer zag worden van Enea Bastianini en Brad Binder, werd Marquez teruggeschoven naar de vijfde plaats.

“Het hele weekend reed Pol iets beter dan ik”, zei Marquez. “De manier waarop hij de rondetijden kreeg, was een beetje gemakkelijker. Het lijkt erop dat hij de motor veel kan stoppen bij de ingang en hij gebruikt de achterrem veel, ik kan deze hoeveelheid achterrem nog steeds niet gebruiken , want als ik dat doe, verlies ik de achterkant.

“Maar hoe dan ook, sinds hij dit heeft… [new] fiets, hij rijdt echt goed. In Maleisië, in Mandalika, hier. En het is goed om een ​​goede referentie in de doos te hebben. We zitten in de eerste race, we moeten nu begrijpen wat hij dit weekend beter deed, maar hij reed vandaag op een zeer goede manier.”

Hoewel de technische kant van de radicaal herziene RC213V nog volledig moet worden begrepen, speelde de fysieke conditie van Marquez geen rol.

“De raceafstand was een van mijn vraagtekens. Ik had geen problemen met de fysieke conditie, natuurlijk voel ik me moe zoals iedereen, maar ik voelde geen pijn, dus dit was al heel belangrijk”, zei hij.

“Vandaag waren er vier renners sneller dan wij. Ik was optimistisch voor de race, dat ik dacht dat de race misschien een beetje traag zou zijn, maar het was echt een snelle race. Het tempo was ongelooflijk, en ik niet de snelheid hebben.”

Na de rem- en bochtprestaties van eerdere Honda’s te hebben benut, betekent de verschuiving naar grip aan de achterkant voor 2022 dat Marquez zich nu moet aanpassen aan een ‘lichtere’ voorkant.

“Ik worstelde vooral met het vertrouwen vooraan, met de voorband. Maar dat wisten we al voor de race”, zei Marquez.

“Om die reden heb ik tijdens de warming-up het medium front geprobeerd, maar ik had een kleine crash en toen ging ik liever met een band die ik ken, dat was het zachte front, omdat ik op deze manier de waarschuwingen had.

“Ik pushte, ik probeerde mijn 100%, maar toen ik zag dat het niet mogelijk was, en ik had een paar momenten, gaf ik het op, ik eindigde als vijfde, vier seconden achter de eerste man. Een solide race, niet de beste , maar wel een goede race.”

Zondag was de eerste MotoGP-race van Marquez sinds 2019. De ronde van 2020 werd afgelast vanwege Covid-beperkingen, terwijl de Spanjaard de races van 2021 miste vanwege complicaties met zijn rechterarmblessure.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: